Mot Liverpool!

Nu ska vi alldeles strax packa in oss i bilen och åka mot flygplatsen, och sedan mot Liverpool. Vi har packat ner så mycket av våra ägodelar som bara går i fyra handbagageväskor och fyra resväskor, men vi (speciellt jag) blir ändå tvungna att lämna kvar en massa. Man kan ju tyvärr inte ta med allt. Det går varken att frakta dit eller förvara när man väl kommer fram. Men det ska nog bli bra ändå!

Flyget går vid halv sju, och vi är framme vid åtta ikväll, lokal tid. Jag uppdaterar så fort jag får tillgång till internet igen, men när det blir vet jag i nuläget inte.

Det här blir ett äventyr utan dess like! Jag har längtat efter det här så länge som möjligt, och nu är det äntligen dags! :D


Hasse och Tage


Packning

Än har jag bara börjat lite smått med packningen, men jag lär väl få fortsätta senare idag om jag ska hinna få ner alla prylar i väskorna i någorlunda god tid. Igår kväll tog jag och mamma oss an det största projektet vad gäller min garderob - att sortera och välja ut vilka strumpbyxor jag ska ta med mig, vilka som ska slängas och vilka som ska sparas hemms i Sverige.

Jag har över hundra par, sanslöst nog, och kan givetvis bara ta med en bråkdel av dem. Men det är inte bara jobbigt att packa... när man väl är klar känns det skönt att ha fått ordning på allt:


Grönt ljus från CSN

Äntligen har jag fått brev från CSN innehållande deras beslut angående min ansökan om studiemedel för studier utomlands, och jag har som tur är blivit beviljad hela beloppet jag sökte. Underbart!

Nu slipper jag flytta utomlands utan att ha ekonomin stadgad så att säga. Jag är plågsamt medveten om att det är pengar jag en dag blir tvungen att betala tillbaka, men det känns väldigt skönt att veta att jag klarar att betala både skolavgift och levnadskostnader det närmaste året :)

The best onesDon't you worry, my darlings, I'll be back. ♥

En sista gång...

Dagen började med att jag åkte med mamma och David till stan, följde med David in till skolcaféet och drack en sista kopp blaskigt skolkaffe. Nu är jag uppe på mitt f.d. jobb i väntan på ett frisörbesök. Det är troligtvis sista gången jag är i Jönköping innan flytten, så efter klippningen blir det en liten see you later-ceremoni med Paulina och Kalle.

Jag ser fram emot att träffa dem, fast det blir givetvis sorgligt att säga hejdå. Men det är ju inget avsked det handlar om, det är viktigt att komma ihåg. Vi ska ju ses igen. Det är till och med smidigare att ta sig till och från Liverpool än var det ibland är att förflytta sig inom landet (det är exempelvis rätt omständligt att ta sig upp till Kiruna hehe), så det blir nog inga problem på den fronten. Och i väntan på att vi faktiskt ses har vi ju facebook, msn och skype till vårt förfogande. Alltid något ;)

6 underbara månaderIB Diploma och component grades


I måndags fick jag en inbjudan till en så kallad Diploma Ceremony för vår klass, men jag ska inte gå. Ceremonin kommer äga rum söndag den 30 augusti, och jag antar att jag kommer ha fullt upp med flytten då. Dessutom är det krångligt att med kollektivtrafik ta sig till och från Jönköping en söndag, för att inte tala om att det är dyrt. Och visst, det kan hända att någon skulle kunna skjutsa in mig och följa med, men det känns en smula overkill. De klarar sig bra utan mig där borta :)

Så istället för att få diplomet på högtidligt vis skickar jag istället mamma som bud att hämta det hos Allyson senare idag. Jag kommer sakna Allyson; det är sällan man stöter på en sån genuint trevlig och glad person som bryr sig om alla och vill alla väl. Hon är verkligen ett föredöme!

Nu är det bäst jag får i mig lite näring.
Later!

Rinnande vatten, tack!

Idag har vattnet varit avstängt här pga renspolning av vattenreningsnätet. Det är ju bra att de spolar rent, men att leva utan rinnande vatten en hel dag är omständligt. Men jag har klarat mig bra. Duschade gjorde jag igår kväll och vi har haft gott om vattenhinkar, kannor och flaskor ståendes här så jag har kunnat ta mig både en kopp kaffe och en kopp te. Men det är skönt att vattenflödet är igång igen nu!

Så... vad gör jag med min tid egentligen? Not much, not much at all. Igår kväll var jag och hälsade på farmor en stund, och fick med mig ett par 80-tals skor, en mönstrad kjol och ett silverarmband hem. Gratis är gott, och det känns bra att få in lite "nytt" i garderoben. Jag tycker om att hitta gamla plagg som blir fina i rätt kombination, och det roligaste med att de är just gamla är att risken att någon annan har samma plagg är minimal. Jag är trött på denna shoppingtorka! Men den som väntar på nåt gott...

Shopping? Anyone? No?

Jag säger bara: Ann Summers, DKNY Jeans, Miss Sixty, Animal, Jane Norman, Pull and Bear, Ghost, Zara, All-Saints, Ted Baker, Bench, TM Lewin, All Saints (tydligen finns det både med och utan bindestreck), La Senza, Claire's Accessories, Leia Lingerie, Accessorize, Jigsaw, Billabong, New Look, Vivienne Westwood, Flannels, Drome, Bank, Guess, Fred Perry, Fossil, LK Bennett, JD, G-Star, Reiss Ladies, Mango, Tommy Hilfiger, John Lewis, Hobbs, Tie Rack, Diesel, Gap, Principles, Armani-Exchange, Monsoon Accessorize, Puma, Nike Store, Boudoir Boutique, Whistles, Levi's, Timberland, Urban Outfitters, Warehouse, Drome Women, Foot Asylum, Phase Eight, American Apparel, Drome Couture, Coast, Cult, Karen Millen, Firetrap, Topshop, USC, H&M, Debenhams, Cricket, Adidas, Oasis, Republic, Peacocks, Austin Reed, m fl.


The Metquarter

Dessa är bara några av de butiker som kommer finnas i min nya hemstad. Hur underbart? Förvisso kommer jag bara ha pengar att köpa något från någon enstaka procent av dem, men ändå. Bara det att ha möjligheten - det är stort!

Avskedsfest

Tre dagar har gått sedan jag skrev det förra inlägget, och humöret är mycket bättre. När jag kom hit var jag fortfarande rätt nere, men John och hans härliga vänner har muntrat upp mig :)

Igår bakade jag två stora pajer (en med hallon och en med blåbär), som vi tog med oss bort till Johan där vår lilla avskedsfest hölls. Vi var inte fler än sex personer där, och ändå var det bara lite av hallonpajen som fanns kvar kvar när vi åkte hem. Snacka om att baka åt rätt sällskap! Det hade vart trist om mina älskade bakverk lämnats orörda.

Paj var inte det enda som fanns till hands. Chips fanns det också gott om, samt mängder av alkohol i olika former (den dåliga planeringen hade ju kunnat föra med sig ett underskott av dryck, men icke!). En halv flaska bananlikör och en hel del lime gick åt som ingredienser i diverse drinkkombinationer. Jag tror det smakade ungefär lika sliskigt som det låter, så jag höll mig till den gamla klassikern Smirnoff Ice ;)

Killarna hade fixat en tjusig sista-minuten-present åt oss - ett överlevnadskit med allt man som svensk kan tänkas sakna i Storbritannien. På paketet stod det: "Grattis till att flytta från Sverige!". Patriotismen flödar, haha!


Värsta dagen på länge

Idag har det känts som att hela världen motarbetar mig, och jag har varit så ledsen att det gjort ont utan att ha någon konkret anledning. Och tankarna går genast till monoaminteorin. Allt kemiskt kan väl inte stå rätt till när man mår som jag gjort idag utan anledning? Fast det är klart... hade det varit fel på serotoninnivåerna i skallen på mig hade jag nog haft betydligt kraftigare humörsvängningar. Jag är ju trots allt oftast rätt munter.

Dagens kassa humör beror kanske snarare på att jag är så otroligt trött på tillvaron. Jag har varit ledig i exakt tre månader nu, haft alldeles för lite pengar och därmed alldeles för lite att göra. Jag har aldrig varit förtjust i längre ledigheter... sommarloven har jag t ex alltid upplevt som alldeles för långa. Jag tycker om att ha saker att göra. Inte att vara upptagen med jobb 24/7, men att ha så pass mycket att göra att jag inte blir rastlös eller uttråkad.
 
En sak har jag iaf åstadkommit idag, och det är att jag färdigställt min ansökan om studielån. Hela nio sidor blev med alla bilagor de kräver. Stackars sate som får sitta och läsa igenom allt det där! Mamma tar med sig ansökan till jobbet och drar en kopia på den innan vi skickar iväg den; det skadar ju aldrig att ha kopior på viktiga dokument till hands, ifall något problem skulle uppstå.

Imorgon blir en bättre dag.
Imorgon kväll ska jag till Vetlanda igen och träffa min John ♥

+44

Idag ringde jag och pratade med kvinnan jag mailade igår angående de intyg jag behöver för att söka studielån. Och vad får jag reda på? Jo, att de inte lämnar ut den typen av intyg. CSN kräver alltså intyg som skolan inte lämnar ut - snacka om att sätta den sökande i en svår sits!

Michelle, som min kontaktperson heter, hänvisade mig till hemsidan, så förhoppningsvis duger printscreens på några utav uppgifterna (jag ska ringa CSN och fråga). Dessutom tjatade jag artigt till mig ett mail där hon personligen intygar vissa i sammanhanget viktigare detaljer, så som det faktum att jag ska studera på heltid. Om de inte godkänner mina tappra försök att fixa fram rätt bilagor vet jag inte vad jag ska ta mig till. Men den dagen den sorgen. På något sätt måste det ju gå att lösa :)

På väg mot Jönköping

Nu sitter jag på tåget. Jag är på väg in till stan för att möta Paulina och Kalle. Det är nog bäst jag köper med mig en halv baguette från Mackmakeriet innan vi sätter oss på något café (troligen Waynes hehe) om jag vill undvika att svälta ihjäl de närmsta timmarna.

 

Igår fick jag äntligen mitt efterlängtade confirmation letter, men upptäckte till min stora besvikelse att det brevet inte alls innehåller alla detaljer jag behöver för att kunna söka studielån. Så jag fick maila skolan – IGEN – och be om en handfull olika intyg om all från studietider till skolavgift. CSN vill ha intyg från skolan om precis allt. As if de skulle ha ett officiellt dokument för varje liten detalj. Att det ska vara så krångligt!


Imorgon


Vad har du för dig en kväll som denna? Själv sitter jag ensam uppe och nöter The Kooks på Spotify. Imorgon ska jag träffa snubben som står bredvid mig på bilden. Känner du igen honom? Du har sett honom förr...

IB-elever lyckas aldrig riktigt släppa IB-livet (se bara på alla IB3:or som kommer tillbaka och sitter med på Kohlströms lektioner...). Själv envisas jag med att hålla fast vid svengelskan - det enda språket man talar någorlunda korrekt efter tre år på IB - och Kalle och Paulina. Vi tre ackompanjerade av stora mängder koffein, eller blaskigt skolkaffe för den delen, brukar bli en lyckad kombo ;)

Pinky and her BrainEfter jag hade jobbat skyndade jag ner mot Rådhusparken där jag mötte Paulina. Vi tog en tur på stan, kollade in den nyöppnade Make Up Store-butiken, och så köpte jag ett par svarta ballerinaskor på H&M som förhoppningsvis är snälla mot fötterna. Jag blir väl så illa tvungen att lämna klackarna hemma när jag ska traska runt i Liverpool mycket och länge för att utforska staden. Eftersom jag gått i klackar varenda dag i flera år äger jag knappt ett enda par platta skor, så det kändes rätt nödvändigt att införskaffa ett vettigt par.

Det blev, som alltid, ett besök på Waynes, och efter det åkte vi hem till Paulina för att dricka (mer) kaffe och fortsätta diskussionen. Catching up i förebyggande syfte kanske man skulle kunna kalla det :)

Sista dagen på jobbet

Jag är osäker på om jag nämnt här i bloggen tidigare vad det är jag jobbar med, så ifall det är någon som undrar kan jag berätta nu att jag varit alltiallo på en redovisningsbyrå sedan jag började gymnasiet. Men den tjänsten sade jag alltså upp mig från idag. Det känns nästan lite sorgligt att sluta, speciellt med tanke på att jag fick två fina avskedspresenter - en vacker blombukett och en packet som jag ännu inte öppnat. Sen kommer chefen skriva ihop ett litet omdöme om mig som kommer underlätta när jag ska söka jobb i framtiden. Perfekt!


Siamesiska bananer!

I morse var jag på ICA och handlade åt mitt jobb när jag hittade de här i banandisken:

Ihopväxta till hälften - hur coolt? Jag är imponerad!

I'm up!Galet nog steg jag upp redan vid fem, dvs en timme tidigare än jag hade behövt. Så nu sitter jag här, färdigsminkad och dricker jordgubbssmoothie och te. Jag fick väl för mig att när jag väl måste stiga upp tidigt ska jag göra det ordentligt så jag slipper stressa. Jag får en del skumma infall. Men men, nu har jag ju nästan en timme på mig att fixa håret och få på mig kläder - inte illa! Jag ska nog lyckas rätt bra på den tiden. Men jag måste erkänna att jag önskar att jag vore en av alla de som fortfarande ligger i sina varma sängar och sover djupt...

Hemma igen

Nu har jag varit hemma-hemma i två timmar, och jag är redan rastlös. Men som tur är mår jag mycket bättre nu, så jag ska nog orka ta mig upp ur sängen vid sex för att åka till jobbet, som jag planerar att göra. Det är möjligt att det blir sista gången jag jobbar, på det jobbet alltså. Jag hade tänkt stanna augusti ut, men eftersom mitt sommarkort slutar gälla den 16:e blir det helt enkelt för dyrt för mig att åka in till stan. Tågresorna blir så dyra att det nästan skulle motsvara lönen (jag jobbar bara 3+ timmar i veckan). Det är bara att hålla tummarna för att chefen förstår :)

Men jag har roliga planer också för morgondagen! Vid lunchtid ska jag träffa Brain nånstans och göra någonting - oerhört specifikt, ellerhur? Vi får väl ta impulsbeslut angående aktivitet i stundens hetta, men jag anar att planen kommer att involvera ett besök på Waynes ;)

Migrän. Oh, the joy!

Jag har tagit ytterligare ett piller och druckit ännu mer vatten, och fortfarande klänger sig huvudvärken fast. Trevligt. Jag har suttit och kollat upp symptom på migrän, och läst beskrivningar av exakt hur den typen av huvudvärk känns och när den brukar komma, och bingo! Migrän it is. Och till råga på allt är det söndag och vet ni vad som händer då? Jo, alla apotek är stängda. I alla fall alla jag har tillgång till. Suck.

Vi tänkte se på Alien, men jag är en party pooper som inte orkar :/

Huvudvärken vill inte försvinna


Vi satt på altanen och åt grillat igår ikväll. Jag tycker det är jättemysigt att kunna sitta ute utan att frysa trots att det är kväll, och ännu bättre blir det om man har god mat till hands. Men där tog det roliga slut för min del. Trots diverse värktabletter och litervis med vatten blev huvudvärken inte bättre. Jag har inte mått så fysiskt dåligt sedan i påskas när jag åkte på ett nasty case of ögoninfektion, och massa feber på det.

Jag tror inte klockan var mer än nio när jag lade mig, helt utslagen. John var söt, som alltid, och låg där bredvid mig när jag mådde dåligt. Jag blir alltid rädd när jag är sjuk också, speciellt när det inte är nån bekant känsla. Igår gjorde det så ont att jag började tro att jag hade förstört något där inne i skallen - ont på ett sådant sätt så man vill hålla huvudet alldeles stilla. Usch.

Det har förresten inte gått över än. Det är bättre, men gör fortfarande så ont att jag inte har nån vidare energi till nånting. Hoppas det går över fort nu... Jag ska ta tåget (tågen) hem till Vaggeryd vid kvart över sex, och att resa med kollektivtrafik är jobbigt nog när man mår prima. Jag vill inte tänka på hur seg resan skulle kännas när jag mår såhär.


DoppfärgatJag vill verkligen att hösten ska komma nu - jag har väntat på den länge. Jag vill flytta, göra mig hemmastadd, börja skolan och skaffa mig rutiner. Jag vill lägga grunden för en betydligt mer intressant vardag än den jag har i nuläget, och skapa fullt av nya minnen tillsammans med John. Jag vill sitta i soffan, under en filt, med ett modemagasin i knäet och en kopp te i handen. Och så vill jag börja använda alla fina kläder jag köpt de senaste månaderna, som jag sparar till skolstarten. Jag vill så mycket!

Men än så länge får jag nöja mig med att återanvända en utav förra sommarens klänningar, från MQ. Det går an det med :)

Mördande huvudvärk

Jag har just stigit upp och det känns som att mitt huvud ska explodera! Och jag vet vad ni tänker, men svaret är nej. Allt jag drack var en enda liten fyraprocentig Smirnoff Ice. Så det måste bero på att jag sovit i ett närmare 30 grader varmt rum och druckit alldeles för lite vatten... vilket iofs var onödigt gjort det med. Har slängt i mig 400 mg Ibumentin, och jag får hoppas det hjälper för just nu dunkar huvet så mycket att jag knappt orkar bre mig ett par mackor.

Ikväll ska det grillas här, och sen ska vi förhoppningsvis åka på gathering hos någon/några utav Johns vänner. Men än är inget hugget i sten; vi får se vad kvällen har att erbjuda!

Ändrade planer!

Vid tiotiden bestämde vi oss för att åka in till stan (dvs Vetlanda centrum). Tanken var att vi skulle möta Johns vän och några av den vännens vänner på Hotellet, men de dök aldrig upp. Riktigt dålig stil måste jag säga! Jag blir alltid grymt besviken när folk inte håller vad de lovar. Man säger inte att man ska göra nåt om man inte faktiskt tänker göra det, och får man förhinder hör man av sig. Några andra alternativ finns inte om man vill hålla sig på god fot med mig.

Hur som helst blev kvällen riktigt lyckad till ändå. Jag och John traskade runt, mötte Amy (Johns lillasyster) och hennes Daniel och snackade med dem en stund. Sen satte vi oss på en bänk och pratade, ordentligt. Jag älskar verkligen djupa, givande samtal, och jag är så glad att jag hittat någon som förstår mig så bra. Det är lycka det. Han är helt fantastisk ♥

Väl inne på Hotellet mötte vi Johns storebror, Per, och hans kompisar. Vi satt där och pratade ett tag (eller skrek snarare då musiken var alldeles för hög för att man skulle kunna prata i vanlig samtalston, dumt!). Hotellet stänger redan vid ett, och strax efter det åkte vi hem igen.

Nu ska vi alldeles strax gå och lägga oss. Vi är båda sömniga, så det blir mysigt :)
Godnatt!


Inspiration: leopardmönstrade underdelar

stylorectic

Elin Kling

Jag är vanligtvis inget stort fan av djurmönstrat, men i lagom mängd kan det helt klart vara riktigt läckert! Får nog ta och skriva upp något liknande plagg på önskelistan...

Vad göra?

Vi har ingenting att hitta på, jag och John. Vi sitter bara här hemma i Vetlanda och glor... väntar på att någonting ska hända... hoppas att några andra människor inom en rimlig radie har lika tråkigt som vi och säger ja till att hitta på något. Men just nu känns de roliga kvällsplanerna långt borta, vilket är extra tråkigt med tanke på att vi både var förberedda och taggade - för ett par timmar sedan. Fast blir det inget klarar vi oss nog ändå. Vi brukar ju göra det :)

Rutigt i repris


På väg mot Vetlanda

Nu sitter jag på tåget från Nässjö till Vetlanda. Jag har suttit här i snart 20 minuter och först nu rullar vi iväg. Kollektivtrafik is a blast! Det är stekande hett här inne, och som pricken över i har jag glömt min ipod hemma. Smart drag när man ska resa i nästan två timmar...

Hoppas det bjuds på kaffe när jag kommer fram. Min koffeinnivå känns oroväckande låg - jag behöver energi. Jag har för övrigt en dagsfärsk bild på mig att lägga upp senare, men det är nog inte värt att börja pilla med den nu. Batteriet i datorn tenderar att dö vid de sämsta möjliga tillfällena.

Något annat som lade av väldigt olägligt var min mobil som plötsligt slutade fungera i onsdags, medan den låg orörd och nyladdad på ett skrivbord. Very strange indeed. Jag antar att det är min dåliga teknikaura som slog till igen... Jag har iaf skickat in den för reparation och den beräknas vara klar den 26:e. Jag får verkligen hoppas att de håller sig inom den tidsramen, annars blir jag tvungen att ta med mig min kassa, repiga reservmobil till England, och det vore ju inte skoj. Speciellt inte med tanke på att jag bara hade haft den som gick sönder i ett par månader. Lite längre än så ska de väl ändå hålla?


God morgon!

Igår kväll lyckades jag äntligen registrera mig på yougo.co.uk - en sida där man 'möter' andra som ska studera på högre nivå i Storbritannien. Jag har försökt flera gånger innan, men aldrig kommit förbi sista steget i registreringen. Yougo samarbetar med UCAS, så det är inget LunarStorm-liknande utan the real deal. Så jag skaffade mig en profil, lade in en bild och lite info om mig själv, och skrev ett inlägg i forumet. När jag loggade in idag hade en kille skrivit till mig som tydligen ska läsa samma kurs. Kul att få smygtitta på sina framtida skolkamrater!


Nu ska jag packa och göra mig i ordning. Jag åker till Vetlanda senare idag och ska tillbringa helgen där med John :)
Later!

Presenter

Det är mycket som behöver ordnas inför en flytt, och som tur är har jag underbara föräldrar som hjälper till. Födelsedagspresenter och flyttpresenter överlappar varandra. De har ordnat allt från dator, flygbiljetter och hotellnatt till överfallsalarm, osthyvlar och annat smått och gott man kan behöva när man ska bo och studera i en stad utomlands. Och det är jag så otroligt tacksam för! Jag får allt se till att skaffa mig en karriär som heter duga så jag kan ge dem något riktigt fint i gengäld :)

Sen fick jag världens sötaste present av Brain idag. Lapacho-te och hembakade chokladtryfflar i en fin liten burk. Hur gulligt? Jag blev alldeles rörd... ♥


Födelsedagsfika

Jag har firat min 19-årsdag med fika med mina favoriter, aka Brain och K. Eller Paulina och Kalle om man så önskar ;) Vi valde Waynes, dels för att det är fräscht, och dels för att det står som symbol för alla gamla minnen från IB2. Otaliga timmar har vi tillbringat där, Paulina och jag. Håltimme som kväll - man hittade oss på Waynes.

Vad gäller de gamla minnena från IB1 så är det främst mina och Kalles morgonfikor (är det så morgonfika heter i plural?) jag minns med värme. Vi som pendlade in till Jönköping varje dag, och som var tvungna att vänta ungefär en timme varje morgon på att första lektionen skulle börja. Det var vi som ockuperade skolcaféet om morgnarna. Men i vanlig ordning satte skolledningen stopp för det roliga; schemat i IB2 var dessvärre konstruerat helt utan omtanke för oss elever. Eller var det någon som njöt av de flera timmar långa håltimmarna? En morgonlektion vid åtta och en eftermiddagslektion vid fyra? Anyone? No?
Huh?


Födelsedagsbarn

Idag fyller jag äntligen 19! Det är i och för sig trevligt att fylla år och vara the centre of attention och allt det där - men 19? Vad är det för ålder?

Man har varit myndig i över ett år och får fortfarande inte köpa cider och Smirnoff Ice själv på systemet. Just det är förvisso inte ett problem länge till; i England skulle jag ju kunna köpa med mig en liter vodka på ASDA lätt som en plätt. Men det hade jag förstås aldrig gjort. Dels för att jag inte är särskilt intresserad av att dricka alkohol, och dels för att när jag väl dricker alkohol så dricker jag definitivt inte något så vidrigt som ren vodka eller starka groggar.

Nejdå, problemet är att man räknas som vuxen på alla möjliga sätt och vis, men får ändå inte får dricka ett glas vin till maten, såvida det inte sker på lokal. Logiken flödar! Ännu ett smart drag av regleringsspecialisten Sverige.P.S. Jag är fullt medveten om att det finns människor som vid 18 eller 19 års ålder inte är kapabla att ta hand om sig själva, men chanserna att de skulle lyckas ett år senare är inte direkt överväldigande. Min erfarenhet säger mig att hobbysupande är ett intresse som följer en upp i åldrarna... D.S.

Unconditional

Idag började UCAS Track uppdateras igen efter att ha varit otillgängligt i några dagar, och äntligen har min plats på universitetet bekräftats! Jag nämnde i förra veckan att jag skulle kontakta universitetet och försöka få ett confirmation letter skickat till mig så fort som möjligt, men efter många om och men visade det sig att mina exam results inte hade nått rätt person. Så jag fick maila henne en kopia av dem via pdf, och hon lovade att de skulle göra beslutet så fort som möjligt.

Nu är det ju så att jag redan visste att jag skulle komma in (med tanke på att jag hade flera poäng mer än jag behövde), annars hade jag givetvis inte skaffat bostad osv i Liverpool. Men det är ändå en otrolig lättnad att de det svart på vitt:


Äntligen kan jag slappna av!

Fruktsallad och flytt

Efter att ha vräkt i mig ett Max Originalmål i söndags, vårrullar från WokAway igår, och pommes frites med vitlöksdip till middag idag tänkte jag att det är bäst jag tänker om innan jag fastnar rejält i fetmaträsket. Så, till kvällsmat blev det nåt betydligt nyttigare - fruktsallad med äpple, persika och cantaloupemelon. Och genast känner jag mig bättre till mods. Junkfood är just det - skräp. Synd bara att det kan vara så förbannat gott ibland!


John sitter just nu och spelar dataspel. Jag tror det är hans sätt att varva ner inför natten. Stackarn ska upp redan vid fem imorgon och åka till jobbet. När han kommer hem ska vi åka tillbaka till Vetlanda med en hel del av hans grejer. Han har varit duktig och packat ner allt redan idag, så det är bara att hoppa in i bilen igen när han kommer hem från jobbet. Det börjar se tomt ut i rummet nu, när alla saker ligger nedtryckta i väskor.Det skulle bara göra mig gott att vrida tillbaka dygnsrytmen lite, så det är nog bäst att jag också går och lägger mig snart. Godnatt!

Me loves yo


Spontantripp till Malmslätt

Det blev ingen cappucino på Espresso House. Min plan var som sagt att köpa med mig en tidning och sedan sätta mig där, men någon tidning fanns inte att få tag i. Till och med Pressbyrån stänger tidigt här - helt sanslöst! Istället traskade jag bort till Bosses Glassbar och köpte två kulor glass i en bägare, en pecannöt och en nötkrokant. Bosses Glassbar har utan tvekan den godaste glassen jag någonsin smakat. Vanligtvis blir jag måttligt imponerad av glass, och ställer ifrån mig den efter ett par tuggor, men den här är faktiskt riktigt god.


När jag skulle åka hem till Ryd igen gjorde jag en sån dundermiss! Jag hoppade på fel buss och hamnade mitt i ett bostadsområde ute i Malmslätt (nästan en mil utanför Linköping), istället för i Ryd Centrum. Duktigt va? Först ringde jag John och skämdes, och sen ringde jag mamma för att få sällskap i väntan men hon blev förstås bara orolig. Men don't worry, jag lyckades ta mig hem till slut. Helt hjälplös är jag inte, som tur är :)

God morgon!

Vi vaknade först vid tvåtiden, och strax efter det stack John iväg till jobbet. Så nu sitter jag här själv igen, i korridoren, och funderar på vad jag ska göra med min tid. Hittills har jag inte gjort mycket mer än att äta frukost i form av två ostmackor och en halv cantaloupemelon, framför ett avsnitt av House.

Chansen att jag hinner ner till stan innan affärerna stänger är försvinnande liten med tanke på att jag varken duschat, sminkat mig eller fixat håret än. Så vad ska man hitta på egentligen? Kanske köper jag mig en tidning och sätter mig och läser den inne på Espresso House. Kanske ber jag en stor cappucino att göra mig sällskap... Möjligheterna är oändliga haha ;)

Film och hembakad hallonpaj

Huslig är bara förnamnet. Inte nog med att jag städar badrum - jag bakar också! Hallonpaj mer bestämt, och till det tog vi vaniljsås. Och den här:


Det blev alltså filmkväll med hembakat för mig och John och Christer. Mycket bra! Vi såg The Killing Room, en skum film med Peter Stormare och Chloë Sevigny i två av huvudrollerna. IMDb beskriver handlingen såhär: "Four individuals sign up for a psychological research study only to discover that they are now subjects of a brutal, classified government program." och mer än så är nog inte lämpligt att veta om man planerar att se den med egna ögon, vilket jag tycker man ska göra om man har tid över. Men nån höjdarfilm var det inte... dialog av värde var det inte gott om, och action var det bara till viss del. Men visst, tidsfördriv i all ära :)

Nu är det nog läggdags snart. Godnatt!

Bankärenden och födelsedagsplaner

Idag har det samlats vuxenpoäng. Jag och John tittade in på Handelsbanken och såg till att ordna ett par grejer inför flytten. Det i sig innebär väl inga vidare vuxenpoäng, men det faktum att vi gjorde det i god tid och inte stressade med det i sista sekund gör mig allt lite imponerad. Jag brukar annars vara the queen of procrastination... men vem vet, jag kanske börjar arta mig?

Vad vi gjorde var att beställa dosor, så att vi kan ta med oss internettjänsten utomlands, och att informera dem om vår kommande adressändring. Jag passade även på att fråga hur det fungerar med våra Visakort där borta, och tydligen tas ingen avgift om man betalar med kort i butik, men om man tar ut pengar i automat kostar det 35 kr per uttag. Inte oväntat, men dumt ändå, och ännu ett argument för att öppna brittiskt bankkonto så fort som möjligt.

Mitt sommarkort går ut den 16:e augusti om  jag inte minns fel, och efter det kommer jag vara mer eller mindre fast i Vaggeryd. Det kommer kosta mig över 100 kr att ta mig till Jönköping och hem igen, och eftersom det är helt sanslöst låter jag nog bli i största möjliga mån. Jag får alltså passa på att träffa de jag vill träffa innan sommarkortet går ut... synd bara att tiden är så knapp :/ Som tur är har jag redan bokat träff med Brain och K. Jag fyller 19 på torsdag och det ska firas med födelsedagsfika så det räcker och blir över!

I brist på annat

Sitter här i Linköping och väntar på att John ska komma hem från jobbet. Jag har roat mig så gott det går på egen hand i korridoren, men nu börjar det bli rejält trist här... hoppas han slipper jobba över. Tro det eller ej men jag har faktiskt jobbat på rätt bra jag med, jag har nämligen gjort badrummet skinande rent. Inte illa va? Nope, det är bara en tidsfråga innan "Girlfriend of the Year"-pokalen står på min spiselkrans, var så säkra! ;)

Resten av denna söndag har jag tillbringat här framför datorn, i brist på annat att göra. Som ni säkert ser har pysslat ihop en ny header (ännu en provisorisk i väntan på fräsiga bilder från Liverpool). Och inte nog med det, jag har hunnit se ett House-avsnitt också. Oh yeah, effektiviteten flödar!Imorgon är det som tur är vardag igen, vilket innebär att mina möjligheter att roa mig på egen hand förbättras avsevärt. Söndagar är verkligen värdelösa. Allting är stängt och det finns knappt en människa ute... usch. Jag håller tummarna för att det finns lite mer att göra på helgdagar i Liverpool än i Linköping :)

Inflyttningsfest

Igår kväll var vi på inflyttningsfest hos Matilda och Viktor som nyligen köpt hus. Vi satt ute på vad jag vill kalla ett mellanting mellan altan och balkong, åt och drack och pratade i flera timmar. Det var så varmt att i kunde sitta ute en bra bit in på kvällen utan att frysa, och när kylan väl smög sig på fortsatte festen inomhus.

Jag tycker det är härligt med stora kompisgäng! Vi får se till att skaffa oss ett gemensamt sådant när vi kommer till England... Förhoppningsvis är de vi kommer att dela hus med trevliga människor som går att umgås med även för skojs skull, och är de inte det får vi väl leta upp andra som duger bättre för ändamålet hehe. Det blir nog inga problem på den fronten; min erfarenhet säger mig att vi svenskar har bra rykte i Storbritannien ;)


Bongo

Igår var det fredag och jag fick äntligen träffa min John igen! Det var rätt längesen sist... han har varit upptagen med jobb i Linköping i över en vecka, så det var på tiden att jag fick se en glimt av honom nu. Men det är som sagt jättebra att i alla fall en av oss fått jobba lite nu i sommar, annars hade det blivit knapert i höst hehe ;)

Fredagskvällen tillbringades på Bongos uteservering, bland IB-folk och andra alternativa. Jag visste att Karl skulle dit, så jag och John hakade på honom och Sabina. Mycket trevligt med en liten reunion! Dessutom fick jag ju chansen att bevisa för John att jag faktiskt känner folk, jag tror nästan han började tvivla eftersom jag vanligtvis skyr mina hemtrakter som pesten, men är omgiven av vänner och bekanta kan även Jönköping kännas riktigt mysigt. Problemet med Jönköping är snarare att det är för litet än att det är en otrevlig plats, men jämfört med Vaggeryd är det heaven on earth alla dagar! Efter en stund tittade Brain in och förgyllde kvällen. I'm gonna miss her when I leave... ♥RSS 2.0