Jag har flyttat!

Från och med nu hittar du mig på den här adressen istället:
http://liverpoolstyle.blogg.se

Följ med, snälla! It'll be fun ;)

I väntan på hyresvärden...

Jag önskar att jag hade bättre saker för mig än att vänta på vår hyresvärd, men dessvärre är mötet med henne prio nummer ett nu i eftermiddag. När det gäller att fixa saker åt oss (fungerande mikrovågsugn till exempel) är hon väldigt svår att få tag på, men när jag lämnade ett meddelande om att förlänga hyreskontraktet ringde hon tillbaka på direkten, och hade även tid att komma förbi samma vecka. Lustigt sammanträffande va?

Det är ju tyvärr så att saker ofta verkar betydligt bättre än de i själva verket är, och så vet jag helt säkert att det är med boende här i Liverpool. Och eftersom vi har begränsat med pengar vill vi inte riskera att hamna på ett värre ställe, så vi har bestämt oss för att bo kvar här tills vi hamnar i ett annat ekonomiskt läge ;)

Jämfört med den standard man är van vid i Sverige är det här huset inte direkt imponerande, men efter att ha varit hemma hos ett par brittiska vänner inser man att man kan bo betydligt värre här än vi gör just nu. Här vet vi i alla fall vad hyran landar på varje månad (eftersom el, gas och vatten ingår), och dessutom skulle vi med stor sannolikhet behöva köpa möbler om vi flyttar till en egen lägenhet, och det är kostnader man gärna undviker som fattig student...

Vi får väl helt enkelt uppskatta det faktum att vi bor både billigt och centralt, och stå ut med att dela boende med ett par andra ett tag till!

 

Gatan vi bor på


Ny skolväska

Jag ska ju föreställa en seriös universitetsstudent, och vad brukar sådana bära runt på om inte väskor med skolans logga på? Jag tyckte det passade bra att köpa en rejäl University of Liverpool-väska nu när fodret i handväskan jag brukar använda som skolväska börjat spricka. Handväskor kanske helt enkelt inte är byggda för att klara av åtskilliga kilo böcker... Jag får hoppas på bättre lycka denna gång!


Uppe med tuppen

Jag tror jag fick hela fem sköna timmar sömn innan telefonen väckte mig vid 06.50, som planerat. Jag har inga större problem med att stiga upp tidigt, men att stiga upp någon timme innan solen går upp känns lagom roligt. Men upp kom jag, och nu sitter jag på Costa och häller i mig koffein. Planerar även att läsa några sidor i Essentials of Marketing-boken innan föreläsningen börjar, mest för att känna mig extra duktig :)


Det är lustigt, men tråkiga saker blir faktiskt roligare om man går in för dem. Som nu till exempel; tanken på att sitta i en kylig föreläsningssal i två timmar känns inte alls lika plågsam när jag hunnit fika lite innan och läst på lite om ämnet. Ska försöka ta mig i kragen och stiga upp tidigare oftare. Andra och tredje året på universitetet lär med säkerhet kräva åtta timmars arbetsdagar, oavsett om jag har schemalagda föreläsningar och tutorials eller inte, så det är lika bra att vänja sig!

House

Imorgon är det hög tid för mig att lämna både huset och Kensington. Ingen skön sovmorgon får jag heller, fast i och för sig är det inte så farligt att börja skolan klockan tio. Jag minns alla år på Per Brahegymnasiet då jag tvingades stiga upp före sex för att hinna till skolan som började åtta, och jämfört med det är det en fröjd att kunna sova till halv nio om man har lust! Hur orkade jag stiga upp så tidigt? I mörka Sverige dessutom... Det är en gåta!

Nu blir det kvällsmys för mig och John, med massa varmt jordgubbste och det senaste avsnittet av House :)

Godnatt!


Kyla och skönhet går inte ihop

Idag har jag gått runt här hemma i dubbla lager kläder; jag har haft leggings med pyjamasbyxor över, och en långärmad tröja med kofta över, och en sjal runt halsen. Min morgonrock - min räddning här i kylan - har tvättats, och sedan har den hängt på tork på elementet. Nu är den äntligen torr och varm igen, och jag slipper frysa.

Tidigare ikväll blev jag så trött på att gå runt ofixad och sunkig att jag sminkade mig fint med bruna skuggor från Make Up Store, Face Stockholm och Stila. Det blev hur tjusigt som helst, och jag försökte fånga det på bild men blixten tog verkligen udden av det... Det syns knappt alls att jag har sotade ögon. Syns knappt att jag har mascara heller för den delen. Typiskt! Jag ska försöka orka återskapa looken imorgon och fånga den på kort i dagsljus istället. Det är kul att leka med smink ;D


I would make a good housewife...

Idag har jag arbetat hemifrån (haha!). Jag hade kunnat gå på en tutorial vid tvåtiden, men alla andra tutorials i det ämnet har varit så meningslösa att jag lät bli. För det första tar läraren inte upp något utöver det man kan läsa sig till, och för det andra har han en så kraftig brytning att man knappt förstår vad han säger. Det är inte bara jag som problem med att förstå; förra gången vi var där var det så många som bad honom upprepa vad han sa att jag tyckte synd om honom.

Vi har fått en ny tvättmaskin idag. Bra va? En som fungerar är alltid trevligt att ha... När de hade burit ut den gamla och ställt in den nya, samt försökt tvätta av golvet med en smutsig mopp, var det så skitigt i köket att jag inte kunde låta bli att städa. Jag dammsög golvet och torkade det med en ren mopp. Jag dammsög även resten av huset, och diskade lite. Och inte nog med det - jag lagade mat också! Pasta och köttfärssås till mig och John. Känner mig duktig :)

Mitt framtida jag?


För den som undrar kan jag tala om att jag faktiskt hunnit med att plugga också. Jag har äntligen tagit mig an den där jobbiga bibliografin, och skickat ut mail till alla gruppmedlemmar om vilka övriga detaljer jag behöver få skickade till mig.

Effektivitet är nyckelordet! ;)

The Queen of Procrastination

Jag är plågsamt medveten om hur lätt jag har för att skjuta upp saker. Jag är the Queen of Procrastination, och låter mer än gärna saker ligga tills de absolut inte kan ligga längre utan måste bli gjorda i panikfart. Och ja, jag vet att det inte är det bästa sättet att gå tillväga, men ibland är det så svårt att låta bli...

Just nu försöker jag förbereda mig mentalt för att skriva en lång bibliografi enligt the Harvard System of Referencing. Ni som haft turen att aldrig behöva syssla med sånt vet inte hur lyckligt lottade ni är! Att skriva ihop en sådan bibliografi är completely and utterly, mind-numbingly boring, för att citera någon... vem minns jag inte. Svårt är det inte, men det är otroligt tidskrävande att leta upp all information om varje källa som krävs för att man ska kunna göra det på rätt sätt.

Sedan förstår jag för mitt liv inte varför man frivilligt skulle välja Harvard-systemet framför det numeriska systemet. En text med små upphöjda fotnoter här och där är så mycket smidigare att läsa än en fylld av parenteser med författarnamn och årtal. Jag slår vad om att universitetet tvingar oss använda det out of spite; de led säkert så av att själva göra det att de inte klarar av tanken på att någon annan får slippa. Ja, så måste det vara.

 


Om 3 veckor...

Nu är det mer eller mindre exakt tre veckor kvar tills vi sätter oss på planet hem igen. Det kommer nog kännas lite lustigt att komma hem efter att ha bott här i nästan fyra månader, men det blir säkert väldigt skönt också.

Jag ska alldeles strax ändra lite i min flygbokning och se till att jag och John får ta med en resväska var, utöver handbagaget. Jag vill inte behöva oroa mig för extrakilon, och för att inte få plats med allt jag vill/behöver ta med mig. Jag tycker inte om att man behöver betala för att ta med en resväska när jag flyger med Ryanair, men å andra sidan tycker jag inte om att betala biljettpriset som andra flygbolag tar. Vilket dilemma, haha!

Jag tänkte ta med mig lite kläder och skor hem och dumpa dem i Sverige, sådana som jag märkt att jag inte använder mycket, och istället tänkte jag frakta hit massa Ahlens bilar, Kalles Kaviar, och kanske  till och med en burk lingonsylt, vem vet? Det finns en hel del man som svensk saknar i utlandet ;)

När vi flög hit

Evil in disguise

Jag är ovän med tvättmaskinen just nu. Den verkar tycka att jag gjort den orätt, och har därför valt att hålla mina kläder gisslan. Så nu ligger min vittvätt där och skvalpar, precis som den gjort sedan fyratiden i eftermiddags. Det känns inte bra alls :/

Jag har ringt den som är ansvarig för att fixa saker i huset, och han lovade att skicka dit en kille imorgon bitti som ska ta sig an problemet. Hoppas bara det inte är något större fel på maskinjäveln. Det tog dem en månad att fixa en fungerande mikro till oss; jag vill inte ens tänka på hur länge det skulle ta att få hit en ny tvättmaskin...


RSS 2.0