I heart Starbucks


En utav de saker med England jag saknar mest, nu när jag inte varit där på två år, är att Starbucks finns utspritt över landet. Jag älskar Starbucks! Och det är jag inte ensam om... hur många gånger har inte jag och Brain sagt att det nästan är tur att det inte finns i Jönköping eftersom vi inte skulle göra annat än att köpa smarriga kaffedrinkar då? Om lite drygt en månad kommer Starbucks finnas på kilometeravstånd från mitt hem(!), mer bestämt på dessa platser:


Ironi eller ögonfransmani? Det är frågan.

Att välja vilka saker jag vill ta med mig till utlandet kommer kännas som att leka "Finn fem fel" med mina ägodelar, det är något jag inser alltmer. Ta bara en sådan till synes simpel sak som att packa med sig en ögonfransböjare i sminknecessären... det låter väl lätt? Men icke! Här nedan finns min ögonfransböjarsamling att skåda:



Visst, sex stycken är inget massivt antal, men jag tror bestämt att det är fler än de flesta äger. Normala tjejer nöjer väl sig med en? Två på sin höjd ifall den första man köpte inte gav tillfredsställande resultat, men sex?

Under högstadiet och en bit in på gymnasiet var jag övertygad att jag kunde få till de där perfekta kolsvarta, långa och böjda ögonfransarna, bara jag hittade rätt verktyg. Boy, was I wrong! Nu har jag accepterat läget, att jag föddes med svennevarianten av asiatiska fransar som tjurigt pekar nedåt nästan oavsett vad jag utsätter dem för, och att det finns en gräns för hur mycket ansträngning som är rimligt att lägga ner på dessa hårstrån varje morgon.

Men, och här har vi problematiken: smink- och skönhetsjunkien inom mig drabbas av separationsångest vid tanken på att lämna kvar alla utom en. Jag kan sträcka mig till att lämna kvar hälften, men längre än så är jag inte beredd att gå. Nummer 1, 2 och 3 kan jag gladeligen göra mig av med; billig skit från H&M, krånglig variant från Mist Stockholm, och den elektriska böjaren från Depend som aldrig blir tillräckligt varm lämnar jag gärna kvar här hemma. Men nummer 4, 5 och 6! Den smidiga vardagsböjaren, Shiseido-skapelsen, och min älskade statusböjare från Shu Uemura (som jag letade igenom halva London för att hitta) de måste jag bara få ta med mig...

Och om jag har såna svårigheter att välja ögonfransböjare, tänk då hur det blir när jag sen ska välja kläder.
 
Kanske vore bäst att bara blunda och peka?

Uppe tidigt

Jag tror jag lyckades slumra till lite någon gång mellan ett och fyra i morse, men sedan dess har jag definitivt legat vaken, så vid halv sex steg jag upp. Gör man inget ansträngande under dagen blir man inte trött, så enkelt är det. Slö däremot, det blir man verkligen! Det är inte mycket jag orkar ta mig för här hemma kan jag säga. Mestadelen av gårdagen spenderades i soffan framför en utav mina absoluta favoritserier Two Pints of Lager and a Packet of Crisps, resten vid datorn. Det är så mycket jag vill kolla upp inför flytten att jag inte riktigt vet var jag ska börja.

Igår fick jag förresten vår exakta framtida adress skickad till mig. Innan visste jag bara att ett dubbelrum i något av husen på en viss gata var reserverat för oss. Nu vet jag gatunumret också, och flytten känns genast ännu mer verklig. Förmiddagen tillbringade jag klistrad framför googles karttjänst, med vilken jag traskade runt i området och försökte ta mig från huset till universitetet. Det gick inget vidare, trots att avståndet är kort. Jag tar nog bussen första dagen iaf ;)

Senare idag ska jag försöka få tag på någon som har hand om antagningar vid universitetet; jag behöver få ett confirmation letter skickat till mig pronto så jag kan söka studielån från CSN. Oh, the joy!

John är duktig som jobbar och tjänar pengar. Jag saknar honom. Men, som man säger, one can never be too rich or too thin. Och ska man flytta utomlands behöver man alla pengar man kan få, så jag är jätteglad att han fått jobb :)

Jag är mindre glad för att korridorsråttan Adolf nu lämnat jordelivet.
Må han vila i frid.

John Lennon Airport


Nu är flygbiljetter bokade för fem personer dit och tre personer hem. Min familj passar på att ta en semestervecka i Liverpool samtidigt som jag och John flyttar, vilket passar ypperligt då vi behöver hjälp att frakta dit våra grejer. Det innebär alltså att vi får tillgång till två extra resväskor, och det gör ju packandet betydligt lättare! Så, den 31 augusti, klockan 19.55 (lokal tid) anländer vi till John Lennon Airport. Mamma och pappa bjuder oss även på en hotellnatt eftersom vi inte kan flytta in i vårt rum förrän den 1 september. Snacka om att jag valt rätt föräldrar haha!

Jag är ju born and raised an Evertonian, så det första pappa gör är att kolla upp ifall det spelas några hemmamatcher på Goodison Park medan han befinner sig i Liverpool. Jag håller tummarna för det; det skulle vara så kul att se hans dröm gå i uppfyllelse samtidigt som min :)

Mitt framtida hem

I torsdags kväll började jag leta efter boende i Liverpool, och jag är redan klar med letandet! Jag har just lagt handpenning på ett dubbelrum i ett delat hus i området Kensington, som ligger väldigt nära universitetet. Det ligger även mycket centralt då det endast är tio minuters gångavstånd till stadskärnan. Det känns så himla skönt att veta att man har nånstans att bo, och att kunna börja planera själva flytten på allvar. Den första september flyttar vi in. Jag kan knappt bärga mig, det ska bli så jävla kul!


Precis vad jag behöver!


Idag överraskade pappa mig med en present som heter duga - en ny dator! Vi tog upp och kollade på den här hemma, men nu ligger den i lådan på bilden och väntar på bli använd för första gången. Det är en Acer Aspire MS2264 med 15,6-tumsskärm. Riktigt tjusig är den också, vilket är en bonus ;)

Nu ser jag fram emot skolstarten mer än någonsin!

Feminin lyxgrunge

Har man inget vettigare att gråta över kan man fälla en tår för att man inte är en österrikisk kvinna med en helt fantastisk garderob. Det är ungefär vad jag gör för stunden. Det låter nog inte särskilt övertygande när jag säger det, men jag har faktiskt gjort mitt bästa för att styra min egen klädstil mot feminin lyxgrunge (som jag igår kom på att jag borde kalla mitt ideal hehe). Anledningen till att ni inte uppfattat förändringen, mina vänner, är att jag ännu inte haft på mig merparten av dessa plagg. Varför inte? tänker ni kanske då, och svaret är att jag medvetet låter dem ligga och samla damm nu i sommar. Jag vill helt enkelt inte riskera att något av dem får en omöjlig fettfläck, blir missfärgat i tvätten eller krymper innan skolstarten. Det är nämligen inför den jag förbereder mig, och än har jag tid på mig att skaffa ytterligare nyckelplagg som kommer att bli pricken över i för mitt nyuppdaterade stiljag. Men, dessvärre kommer jag inte ens då vara i närheten av så spot on som jag anser att den här tjejen är; när pengarna inte riktigt vill räcka till får det bli en stegvis övergång mot perfektion. Och det kanske är lika bra det... brittiska akademiker är ju inte direkt kända för att föredra slitet framför putsat om man säger så ;)



Bilder: stylorectic

Lunch och museibesök

Idag följde jag med mina föräldrar till den smått enastående metropolen Jönköping för att äta lunch på piren. Vädret var ju inte det bästa idag, så för en gångs skull fanns det gott om lediga bord, which was nice!

Jag är förövrigt väldigt trött på den här årstiden - trött på värmen och luftfuktigheten, trött på sommarkläder och skor, trött på att vara ledig men inte ha pengar att lägga på en utlandsresa (eller flera). Jag vill ha höst, rutiner och underbara höstkläder! Jag har aldrig varit något fan av sommaren, men nu när jag redan varit ledig i över två månader och fortfarande bara avklarat halva min sommarledighet känns den mer seglivad än någonsin. Hade jag inte rest runt i landet och hittat på saker med John vet jag inte vad jag hade tagit mig till... eller jo, det vet jag, jag hade förmodligen suttit hemma i Vaggeryd och deppat ihop... hemska tanke!

Oh well, efter lunchen (som bestod av wienerschnitzel, stekt potatis och bearnaisesås) tittade vi in på Jönköpings Läns Museum på mitt initiativ, och strosade runt bland konstverken ett tag innan vi tog en fika i det nya bibliotekscaféet. Härligt att de äntligen börjat på ny kula och lagt ner den sunkiga gamla öststatsinspirerade varianten de hade innan. Den nuvarande utställningen heter Art Embroidery - Still Life, består av broderikonst skapad på symaskin, och var betydligt mer imponerande än det låter! Yup, den kan jag rekommendera :)






Mina dagar i Vetlanda

Jag kom dit i lördags, och hann inte vara där många timmar innan det var dags att sätta sig i bilen och åka ut till Bellö där det var överraskningsfest för Johns kompis Johan. Johan har nyligen återvänt efter att ha tillbringat ett år i Australien, så både hans vänner och familj va där för att fira hans hemkomst. Trots att solen höll sig borta mestadels av tiden var det behaglig värme utomhus, så vi satt där i ett tält och åt catering-mat och snackade om dåtid, nutid och framtid. Alla var trevliga och pratglada, så jag slapp som tur var känna mig utanför trots att jag var nykomling :)

Jag gjorde tappra försök att fånga allt folk på kort (men John blockerar visst resten av killarna i gänget på samtliga bilder hehe):



Efter en jättefin kväll övernattade vi i en utav stugorna där, och stannade på frukost innan vi åkte hem till Johns föräldrar igen. Söndagen försvann snabbt... det enda jag minns av den är att det var jävligt skönt att duscha och att jag smällde i mig ett par bitar kebabpizza innan jag somnade framför tv:n. Sex, drugs & rock'n'roll-livet tar hårt på krafterna haha!

I måndags åkte vi in till stan en sväng, och jag köpte två kjolar för 49 kr styck på Gina Tricot - det, mina vänner, är vad jag kallar fynd! Speciellt med tanke på att det faktiskt inte var renodlade sommarplagg, utan sådana jag utan problem kan ha på mig en bra bit in på hösten (med ett par rejäla strumpbyxor kan jag säkert ha dem i vinter med utan att det ser knasigt ut). De får helt klart följa med till England de med! Jag har snart en hel garderob oanvända kläder att ta med mig när jag flyttar... synd bara att mina möjligheter att frakta över allt är begränsade.

I tisdags firade vi 5 månader tillsammans, jag och John, fast det kom vi på först i efterhand. Men man kan se det som att vi firade ändå; vi var trots allt på grillmiddag hos Sveriges yngsta veterinär, det är inte varje dag det händer! Till efterrätt hade Sara bakat en riktigt smarrig vinbärskaka, och jag kan inte minnas att jag ätit vinbär sedan jag var liten... nej, jag tror bestämt det var första gången sedan mitten på 90-talet jag fick i mig sådana bär. Det måste varit ungefär i samma veva som jag gick klädd i limegrön "visa-magen-tröja" med Spice Girls-tryck, och matchande shorts... Det var tider det! 

Och idag (nja, igår med tanke på att klockan passerat midnatt) har jag inte gjort mycket mer än att åka hem till Vaggeryd igen. Trots att jag bor på orten Gud glömde är det rätt skönt att vara hemma igen och ha tillgång till alla mina prylar, t ex sladden som gör det möjligt för mig att överföra bilder till datorn. Jag får allt börja ta för vana att bära med mig lilldatorn vart jag än går... livet skulle bli så mycket lättare då ;) 

Lördagsklänningen fixad!

Jag hade två ärenden i stan idag: få mina ena glasögonbågar justerade, och hitta något fint att ha på mig på festen på lördag. Och jag lyckades helt klart bättre med det sistnämnda!

Jag anade onåd redan när jag såg tjejen som jobbar på Specsavers, men dessvärre hindrade det inte mig från att lydigt räcka över glasögonen till henne. Efter blott en minut kom hon springandes med glasögonen, som hon böjt till så fruktansvärt slarvigt att jag hade skämts för att ha dem på mig. Jag borde förstått att hon skulle behandla mina glasögon som hon behandlar sitt yttre. Note to self: slarviga människor slarvar med det mesta - don't trust them with your valuables. Synd bara att jag fick lära mig den läxan den hårda vägen.

Jag är alltså betydligt mer nöjd vad gäller klänningen. Lila (och vinrött) är ju som bekant min(a) favoritfärg(er), och ska man träffa nya människor vill man gärna känna sig bekväm. Jag tackar inte nej till att känna mig snygg heller, och även det ska jag nog kunna ordna med hjälp av en locktång, och ett par nyinköpta svarta örhängen som jag tänker ska balansera ut de svarta skorna. Jag borde verkligen köpa mig skor i andra färger än svart, men problemet med skor i andra färger är att de passar till betydligt färre av de kläder jag redan har... hmm... tough choice ;)


2009-07-14

Denna tisdag började med jag väcktes av ett sms från födelsedagsbarnet Liza. Jag hade faktiskt förberett ett grattis-sms att skicka så fort jag vaknat, men hon hann före och gav mig dessutom ytterligare en anledning att gratulera - massa grattis till jobbet Liza, jag är jätteglad för din skull och kommer helt klart och hälsar på dig i Stockholm om jag får!

Ett par timmar senare (framåt tre) steg vi upp och åt frukost, och kvart i fem tog vi bussen in till stan. John behövde skor och hade hittat ett jättefint par på rea i Norrköping, men där fanns de tyvärr inte i hans storlek. Som tur är fanns de här; det är så tråkigt när man hittar något man både vill ha och faktiskt har råd att köpa och det inte finns i ens storkek. John var inte den enda som köpte skor, jag fick också med mig ett par:

De är exakt likadana som ett par jag redan har, men jag köpte dem ändå, och det av tre anledningar: (1) jag har vandrat på kullersten lite för mycket med de jag har och klackarna ser inget vidare ut längre, (2) de är oerhört bekväma och passar till allt, (3) de kostade endast 99 kr nu på rean. Jag såg helt enkelt ingen anledning att låta bli, så jag slog till!

Det här är sista kvällen jag är här den här gången, imorgon åker jag hem till Vaggeryd igen, så jag ska se till att den blir mysig. Som tur är ses vi redan till helgen igen, då blir det nämligen fest med Johns gamla kompisgäng som jag ännu inte har träffat. Ska bli kul att se vilka han umgicks med när han bodde hemma :)

Godnatt!

Dagstripp till Norrköping

Idag har jag och John varit i Norrköping en sväng. Det är väldigt smidigt att ta sig dit från Linköping, så vi tänkte att det vore roligt med lite variation och tog tåget dit vid halv ett. Jag har aldrig varit där förr, men John hittar bra så han fick visa mig runt, och jag måste säga att jag blev imponerad! Norrköping visade sig vara en jättefin sommarstad som jag mer än gärna besöker igen.

Vi började med att strosa runt i ett par gallerior. Kollade bland annat in sortimentet på Lagerhaus och jag blev jättesugen på att köpa inredningsprylar till mitt framtida hem, men lät bli eftersom det skulle bli för krångligt att frakta såna saker till England. Det där med inredning får bli ett projekt att utföra på plats. Vi åt lunchbuffé på en kinarestaurang i en utav galleriorna, och sen tog vi en promenad i solskenet. Jag köpte ett hekto te på en jättemysig liten butik som hette Thea & Coffea, om jag minns rätt, och sen tog vi en fika på Skafferiet. Mycket trevligt! Innan vi åkte hem köpte jag även ett par toppar på Monki för halva priset, man kan väl säga att mitt nuvarande projekt är att uppdatera min höstgarderob på bästa möjliga sätt för minsta möjliga summa ;)

Nu blir det nog film snart. Godnatt!



Tidig morgon i Linköping

Redan vid ett tvingade vi oss upp, jag och John, och begav oss genast mot Hemköp för att köpa frukost och lite annat smått och gott. Att stiga upp klockan ett låter kanske inte som någon vidare bedrift, men med tanke på hur sent vi brukar gå och lägga oss och stiga upp när jag är här så är det ganska duktigt ändå! Nu har vi ätit frukost framför ett House-avsnitt, och snart ska jag träna lite med min exetube har jag tänkt. Jag har faktiskt tränat en hel del de sista veckorna, jämfört med hur lite jag tränat tidigare i mitt liv, och jag känner att det börjar ge resultat :)

Igår kväll var vi på stan en sväng, och innan vi åkte hem åt vi middag på Restaurang China. Vi tog varsin biff med champinjoner och bambuskott som smakade helt okej, men de hade gärna fått kryddat rätten mer då den var lite mesig i smaken. Dessutom tyckte jag det var dåligt att de endast hade lagt ut pinnar att äta med på borden. Jag vet att det är kinamat, men vad jag förstår är det väldigt försvenskad kinamat, och då kan de likaväl lägga fram både kinesiska och svenska bestick så man slipper känna sig dum när man behöver be om  kniv och gaffel. Jag har svårt att tänka mig att pinnar skulle vara smidigare att äta med, även om man fått in tekniken, fast det kanske bara är en vanesak? Jag  kanske borde lära mig använda pinnar lite mindre tafatt och avgöra själv?


Thirsty Thursday

Idag var det tänkt att vi (jag, Paulina och Kalle) skulle dricka mojitos på Bongos uteservering. Riktigt så blev det inte, men det blev än riktigt trevlig kväll trots att myntan var slut och regnet tvingade in oss i "IB-rummet". Istället för mojitos blev det en rosa pantern och en Dooley's-drink för min del, man får ju passa på att ta två när det är happy hour! Mjölkdrinkar faller mig i smaken... jag är en sucker för mejeriprodukter i de flesta former ;)

Sista bussen hem till byn där jag bor gick redan kl 21.55, så vid kvart i tio var det alltså bara att tacka för mig, ta mitt pick och pack och traska iväg till stationen. Den kassa kollektivtrafiken gör mig dessvärre till något av en party pooper emellanåt, men tro mig när jag säger att jag mer än gärna hade stannat kvar ett par timmar till! Johanna tittade förresten också in en stund, och deltog i en omgång av "Jag har aldrig" haha... dessa drinking games...

Här kommer lite bilder från kvällen. De är tagna med min mobilkamera, och den är tyvärr inte intresserad av att samarbeta i mörker, men jag lägger upp dem trots att de är mörka och suddiga.  De är ju trots allt det enda beviset jag har för att jag faktiskt lämnat huset, haha! Gud vad jag längtar tills mitt nya minneskort anländer och jag kan börja använda min riktiga kamera igen...



Bjørg jewellery

När min student började närma sig undrade min farmor om det inte fanns något lite dyrare smycke jag skulle vilja ha, och det ville jag ju givetvis, men inte så gärna att jag tyckte det skulle vara värt för henne att lägga pengar på. Om jag får/köper ett dyrare smycke vill jag helt enkelt inte att det ska ligga i en byrålåda och skräpa mestadels av tiden. Hade jag fått frågan nu hade svaret dock varit annorlunda, jag har nämligen gått och blivit förälskad i ett antal smycken av märket Bjørg. Följande är bilder på några utav mina favoriter. Jag tycker de är brutalt snygga, de skulle passa mig perfekt!


Elle gjorde min morgon!

Idag är Brain på förstasidan av JP, så jag började givetvis dagen med att läsa igenom artikeln som jag tycker var bra skriven, och framförallt väldig aktuell. Efter det gick jag och hämtade posten, och vad ser jag om inte nya numret av Elle? Jag älskar att få modemagasin hemlevererade! Får helt klart ta och unna mig diverse prenumerationer när jag väl kommer till England; de har ju som bekant ett något mer imponerande utbud av tidsskrifter. De har väl i och för sig ett mer imponerande utbud av det mesta där... det kommer att krävas en hel del självdisciplin för att jag ska låta bli att shoppa för pengar jag inte har, det kan jag ju säga redan nu! Men det ska nog gå bra det med, jag brukar inte ha några problem att vara ekonomisk när det krävs :)


Lättnad

Att reda ut en sak kan helt klart få även andra saker att kännas betydligt lättare.

Tidigare idag fick mitt dåliga humör mig att ställa in morgondagens planer, men jag är glad att kunna säga att jag redan känner mig redo att tänka om vad gäller den saken. Att ha pratat ut med en utav de personer som betyder mest för mig gör att allt annat tråkigt jag går och tänker på känns mindre i proportion.



I hope you know that I'll always be there, no matter what. ♥

Life is no picnic

Nu har jag kommit hem efter en trevlig dag i stan, som började med picknick med Liza vid hamnkanalen. Liza hade med sig spagetti och köttfärssås, och jordgubbar till efterrätt - mycket ambitiöst må jag säga! Själv hade jag förmodligen inte orkat ställa mig framför spisen utan nöjt mig med att bre ett par mackor, men det är tur att inte alla är så lata som jag för då hade vi inte haft någon riktig mat att "picknicka" med ;)

Vi satt där vid vattnet i drygt en timma innan det var dags för Liza att dra sig mot jobbet (hon kämpar just nu med yrket jag övergav i panik efter bara en månad förra sommaren - innesäljare). Det kan visserligen vara bättre att ha ett tråkigt jobb än inget jobb alls, men jag blev så trött på att folk bad mig dra åt helvete hela dagarna att jag gav upp ganska snabbt. Hoppas Liza lyckas bättre än jag, creds till de som klarar av det jobbet... det är nämligen inte det lättaste. Läser du det här Liza så önskar jag dig lycka till på arbetsintervjun imorgon, du kommer klara det galant!

Dessvärre känner jag mig lite nere just nu, trots allt positivt som hänt den senaste tiden. Ibland när det händer bra saker i ens liv blir det tyvärr tydligt hur svårt vissa verkar ha att glädjas för en. Jag förväntar mig inte att alla jag känner ska hoppa högt av lycka så fort det händer mig nåt bra, det är inte alls det det handlar om. Däremot är det så att de som känner mig vet att det i flera år varit min dröm att flytta till England, och att vissa jag räknar som mina nära och kära inte ens kan öppna munnen och säga "grattis!" eller "vad roligt för dig!" när det äntligen ser ut att bli verklighet gör mig både ledsen och besviken.

Tack K. för att du lyssnar, förstår och muntrar upp mig. Det betyder mer än du tror. ♥


Jag unnade mig en ny, fin kalender idag :)

Förberedelse

Nu är det alltså bestämt att jag ska studera marknadsföring i Liverpool i höst, med start den 28:e september. Det betyder att jag förmodligen blir kvar här i landet i två månader till, och under den tiden har jag knappt någonting att göra. Gnäller gör jag inte - det är skönt att vara ledig och ha tid att göra ingenting, däremot saknar jag rutiner, känslan av att behöva stiga upp på morgonen, och att faktiskt ha något att göra med min tid. Jag har inte tillräckligt mycket pengar för att det ska vara roligt att vara ledig någon längde period. Om jag ska vara ledig vill jag gärna kunna resa, och det tror jag tyvärr inte blir av den här sommaren eftersom pengarna kommer behövas när jag ska flytta. Vilket dilemma va? ;)

Idag har jag varit i stan och lunchat med mamma på Åtta Glas på piren, köpt två underbart fulsnygga t-shirts på H&M, och lånat en 600 sidor tjock bok om marknadsföring på Stadsbiblioteket som jag tänkte försöka ta mig igenom i sommar. Det vore inte fel att känna sig förberedd inför skolstarten! Det skulle kännas hemskt att komma dit, märka att alla andra har betydligt mer koll på ämnet än man själv och sitta där som ett frågetecken... usch. Nope, det ska jag inte utsätta mig själv för! Istället ska jag låta pluggisen inom mig få komma till liv igen, och se till att lära mig ett och annat redan innan terminen börjar.

"Procrastination is the grave in which opportunity is buried."

YEEES!

Jag bokstavligt talat grät av lycka då jag såg mina betyg för första gången för drygt en timme sedan. De överträffar både mina förväntningar och förhoppningar, och jag uppfyller de krav som University of Liverpool har ställt på mig med råge. Jag har aldrig varit så stolt över mig själv som jag är just nu!


Liten uppdatering i punktform

  • Ni som tittar in här emellanåt vet lika väl som jag att det här med att uppdatera inte varit min starka sida, men jag vill uppmana er, mina två läsare ♥, att hang in there för snart händer det grejer! Jag förväntar mig inte att någon ska sitta klistrad framför min blogg när den befinner sig i det här stadiet, men jag hoppas kunna utveckla den till en läsvärd en inom en snar framtid. Med andra ord hoppas jag att mitt liv kommer bli så pass händelserikt att jag själv skulle vilja läsa om det, och det tror jag faktiskt inte är helt omöjligt. Framtiden ser nämligen ljus ut, om än osäker. I nuläget vet jag i princip bara två saker: (1) jag kommer att börja plugga på något universitet i höst (2) jag kommer att flytta hemifrån i augusti. Förhoppningsvis kommer jag heller inte att göra detta helt på egen hand, utan med honom vid min sida - det vore drömmen!
  • På måndag publiceras mina exam results, och jag hoppas innerligt att det besked jag då får går hand i hand med Plan A. Om inte får jag helt enkelt ta mig i kragen, låta bli att deppa ihop, och istället utforska mina möjligheter och avgöra vilket alternativ som får blir Plan B. Plan B vore faktiskt inte det minsta illa den heller, det måste jag få mig själv att inse. 
  • Min dåliga attityd gentemot Jönköpings Länstrafik växer sig starkare för varje dag som går. Idag vaknade jag, åt frukost, gjorde mig i ordning och begav mig till stationen, bara för att få reda på att tåget mot Jönköping var kraftigt, kraftigt försenat pga ett signalfel och fortfarande befann sig i Alvesta. Visst, shit happens, men då får man för fan skicka ut en ersättningsbuss! Men icke sa Nicke, JLT bemödar sig inte med sånt; ville man fortfarande åka till Jönköping fick man snällt vänta på nästa tåg som skulle gå en timme senare. Pinsamt dåligt. 
Jag vill ju inte avsluta mitt första inlägg på evigheter med gnäll, så därför avslutar jag med en nytagen bild istället:


RSS 2.0