Studenten!


Fredagen den 12 juni 2009 var det min tur! Inlägget kommer alltså fyra dagar för sent, men bättre sent än aldrig brukar det ju heta. Själv lämnade jag kameran hemma, då den inte fick plats in min lilla väska, så bilden har jag Brain att tacka för :)

Jag försökte lämna förväntningarna hemma eftersom det ändå bara brukar sluta med att jag blir besviken om jag hoppas på mycket, och det var nog bra gjort. Dagen började segt, med uselt väder och en studentfotografering som var allt annat än smidig (ca 50 personer skulle trängas på en yta avsedd för hälften...) men som tur var fick jag ett übertjusigt halsband av Brain som lös upp min morgon! Efter fotograferingen tvingade vi oss ut i regnet och skyndade förbi Hemköp i jakt på jordgubbar, innan vi tog bussen upp till biologilärar-Britta är champagnefrukosten hölls. Väl där kluttrades en massa namn ner i en massa mössor, och somliga korkade upp champagne som i vårt fall avnjöts (läs: tvingades ner) tillsammans med jordgubbar.

Det var först vid halv elva som stämningen började likna något. Studentlunch med livemusik i Restaurang Linden där eleverna dansade som galningar framför scenen, följt av en avslutningsceremoni i Brahesalen, samt stipendieutdelning i klassrum. Sen kom stunden alla väntat på: utspringet! 90 pinsamt oförberedda sekunder i allas blickfång, det ni!

Efter utspringet möttes jag av mamma, pappa, bror, farmor och John, som snällt stått och väntat på mig där i regnet. Jag fick en massa blommor och gosedjur hängda runt halsen, och ett par minuter med John innan det var dags att hoppa upp på flaket. Att åka runt på ett flak är en aktivitet som gör sig bäst i solsken måste jag säga - jag var stelfrusen när det äntligen var dags att hoppa av!

Efter flaket kom Paulinas pappa och hämtade oss, och vi (jag, John och Paulina) fortsatte hem till hennes studentfest där gästerna väntade. Maten var hur god som helst och presenterna skulle jag inte tackat nej till själv, om man säger så. Jättetrevligt var det! Innan det var dags att åka hem gick vi tre ut och tog ett glas (eller en kopp hehe) på piren, följt av en snabbfika på Coffeehouse by George.

Det blev minst sagt en minnesvärd dag som slog alla mina förväntningar! Jag är så himla glad att jag fick tillbringa min studentdag med those I love ♥ 

So long, IB!

När ögonen sviker

Idag har jag fått det bekräftat för mig; jag ser bättre med pappas glasögon än utan. Jag förbannar det faktum att min syn har försämrats så. Jag har aldrig tidigare haft några som helst problem att urskilja detaljer på håll, men nu får jag plötsligt anstränga mig för att kunna tyda vad som står skrivet med relativt liten text på andra sidan rummet. Och jag tycker inte om det. Glasögon har jag ingenting emot, tvärtom tycker jag att det kan vara en smickrande accessoar, men jag vill ha glasögon för att jag vill, inte för att jag måste.

Jag känner mig maktlös.

Det blir alltså synundersökning nästa för mig del, och förhoppningsvis får jag tag i ett par schyssta brillor illa kvickt. Har jag drabbats av synfel ska jag fanimig göra det bästa av det; sexy librarian, here I come!

Pågående och kommande

Den främsta anledningen till att jag började blogga igen för några veckor sedan är att jag vill dokumentera mitt pågående och kommande liv. Den 12:e maj påbörjade jag, som sagt, den delen av livet jag får bestämma över själv, och eftersom jag längtat efter det så länge jag kan minnas vill jag gärna skriva om det. Att äntligen få chansen att styra mitt liv i den riktning jag vill att det ska gå är stort, och värt för mig att uppmärksamma.

De senaste veckorna har jag mest bara njutit av ledigheten, och möjligheten att kunna tilllbringa mer tid där jag vill vara. Om knappt två veckor tar jag studenten, och lämnar då gymnasielivet bakom mig för gott. Den 6:e juli kan jag på allvar börja planera min framtid, det är nämligen först då jag får tillgång till resultaten av de senaste tre årens studier. Det här blir ett år av förändring, och en vecka in i juli kan fas två börja ta fart på allvar. Jag väntar med spänning!

Där jag vill vara

RSS 2.0