Som att dricka socker

Jag och John var som sagt på stan idag, efter att jag hade varit i skolan en sväng. Vi kom från olika håll, så vi möttes inne på St John's Shopping Centre och gick raka vägen till KFC. Jag smällde i mig en snack box med popcorn chicken, vilket är betydligt godare än det kanske låter. Jag älskar KFC, trots att det säkerligen är bland det värsta man äta om man vill vara snäll mot sin kropp...

Vi gick vidare till banken där vi förde över pengar från våra svenska till våra brittiska konton, och sedan gick vi och köpte ett par julklappar. Jag får nog slå in dem först när vi kommer hem till Sverige; jag betvivlar att paketsnöre ser ut som det ska efter att ha tumlat runt i en resväska i några timmar ;)

Det blev en fika på Rococo också innan vi åkte hem. Mysigt var det som alltid, men vaniljlattarna (latte i plural?) kunde vi skippat. Baristan där hade ingen vidare uppfattning om hur mycket vanilla syrup som är lämpligt att lägga i en och samma kopp kaffe. Han måste fyllt på minst till hälften med syrup - ja, det kändes som att dricka socker.


Måndag

Det här med att gå och lägga sig är nästan lika svårt som att stiga upp. Jag har som mål att hinna i säng innan klockan två, vilket ger min ungefär fem minuter. Men det ska gå, jag har ju trots allt redan borstat tänderna ;)

Imorgon ska jag upp vid niotiden, vid elva har jag en tutorial, och sedan ska jag möta John på stan. Vi är i desperat behov av en våg, och efter att ha hittat en sådan tänkte vi gå på jakt efter julklappar. Och så ska vi givetvis äta och dricka något gott. Vardagslyx är underskattat!

Godnatt!

 

Jag hittade en tom karusell på Queen Square i fredags^^

Drama!

En utav tjejerna vi bor med har gått mig på nerverna det sista, to say the least. Hon tror minsann att hon har rätt att styra och ställa... yes, Prinsessan C sitter högt på sin piedelstal och ser ner på oss andra, eller i alla fall på mig.

Som tur är är hon sällan hemma utan oftast ute på jobbresor, men varenda gång hon är hemma ser hon till att gnälla på saker jag gör eller inte gör, eller saker jag över huvud taget inte har något med att göra.

Idag skulle jag blöta håret och kamma i lite hårinpackning. Det var inget vatten kvar i min sprutmoj, så jag gick ut i köket och fyllde den med vatten. Sedan tänkte jag att jag skulle försöka låta bli att blöta ned Prinsessans golv, så jag ställde mig nära diskbänken och sprutade ditåt. C kommer in i köket och säger: "åh, Sandra, sådär kan du ju inte göra!" Jag svarar: "det är bara vatten". "Nej, jag menar, du borstar ju håret nära disken", säger hon. "Ja, nära vår smutsiga disk som John alldeles strax ska diska", svarar jag. (Med vår menar jag förresten inte husets utan mina och Johns använda tallrikar som var de enda som stod i närheten.)

"Fine, you don't have to be so reactive" säger hon då. Och då bröt helvetet lös för mig; hon ska fan inte säga till mig hur nära min egen smutsiga disk jag får stå och borsta mitt hår. Så jag höjde rösten och sa "well, I wouldn't be so reactive if you didn't bitch about every little thing I do". Haha, jag får sällan utbrott på folk, men den här tjejen har passerat gränsen för acceptabelt beteende alltför många gånger nu...

Tilläggas ska att Kayleigh (vår andra housemate) klippte håret i köket för ett tag sen, vilket ledde till att hårtussar låg och drällde överallt, men då sa Prinsessan inte ett knysst.

Oh well, hon flyttar som tur är om en vecka, och efter det ska hyresvärden låta hennes lilla rum stå tomt. Det kommer bli en lättnadens dag när hon stänger dörren bakom sig!

Jag tycker inte om söndagar.

Speciellt inte när det är regnigt och grått ute. Grått och trist. Tanken på att göra sig i ordning och lämna huset känns om möjligt ännu mindre lockande än att sitta kvar här hemma. Dessutom är inte ens Liverpool särskilt häftigt att vistas i på söndagar; kollektivtrafiken är mer eller mindre inställd, och allting stänger klockan fem.

Jag brukar unna mig att slappa på helgen. Skolarbete får jag nog av i veckorna, och ett par lediga dagar förtjänar man emellanåt. John och jag smällde nyss i oss en pizza (en fryst variant som värms i ugnen), och nu sitter vi här och dricker kaffe ur vad som kan vara världshistoriens fulaste muggar, och sippar Baileys ur vad som alldeles säkert är världshistoriens fulaste shotglas. Fulhet passar bra, en sådan här tråkig söndag.


Out and about

Nu är det är visst redan söndag igen; veckorna rullar på snabbt! Jag ska alldeles strax försöka övertyga John om att det är läggdags... Hoppas jag vaknar piggare i morgon och orkar få något gjort :)

 

Jag har äntligen lyckats ladda upp några bilder från igår. Min lilla gröna kamera är inget vidare på att ta bilder när det är mörkt, och jag är tydligen inget vidare på att hålla fingrarna bakom kameran när jag tar kort på John. Typiskt va?

 

Jag hade på mig min nya kavaj och mitt nya halsband från Primark. Kavajen köpte jag mest för att jag inte ville frysa ihjäl när vi gick ut (jag hänger inte gärna ifrån min min jacka, och det finns heller inte alltid möjlighet att göra det). Halsbandet fick hänga med för att det var billigt och passar till det mesta jag redan har i garderoben. I like it!

 

Ryan och jag på puben

Min John och hans finger haha ;)

Baa Bar

Gaaah!

Det går fortfarande inte ladda upp bilder på den här skitsidan! Alla andra sidor går hyfsat, men blogg.se sniglar sig fram. Jag ger upp för dagen.

Jag var förresten för trött för att se på House, vaknade nyligen efter ett par timmars sömn. Nu ska jag klunka i mig kaffet som kallnat i väntan på mig, och göra ett tappert försök att hålla mig vaken genom Passion of the Christ :)

Godnatt!

Edit: Passion of the Christ var alldeles för seg för att vi skulle orka genomlida den. Efter en kvart fick vi nog och satte på Dread istället - en skräckis som var betydligt mer underhållande^^

Lyckad fredagskväll

Vår internetuppkoppling är så seg just nu att det inte går ladda upp bilder till bloggen... hoppas det går att publicera ett inlägg ändå.

Jag skulle ju berätta om vad jag och John  gjorde igår eftermiddag, men det hann jag inte. Blev att bättra på sminket och fixa håret lite, och sedan bege sig ut mot Hannah's Bar där vi mötte Ryan. Vi gick aldrig in på Hannah's Bar utan fortsatte direkt till en pub en bit upp på andra sidan gatan. Jag beställde en cherryfizz-drink och bartendern började blanda en hel kanna! "Ursäkta, jag vill bara ha ett glas", sa jag. Sedan när tar bartenders för givet att man vill ha en hel kanna när man beställer en drink?! Har jag missat nåt?

Det var sanslöst högljutt på puben, så vi gick ut på jakt efter ett ställe med en mer samtalsvänlig ljudnivå. Dessvärre hittade vi ingen, utan gick till gamla Baa Bar istället, där killarna drack öl och jag drack några shooters; de kostar £1 st och det finns hur många som helst att välja bland. Baa Bar är nice :)

Efter Baa Bar promenerade vi bort till TJ Hughes. Irländaren Mark bor där i närheten, och kom ner och mötte oss där. Vi gick upp till Marks rum och satt där och snackade ett bra tag. Riktigt schyssta killar det där... Vi hade en toppenkväll!

Det var först vid tretiden jag och John började röra oss hemåt. Ute var det kallt som satan, så vi hoppade in i en taxi istället för att gå. Taxikostnaderna i den här staden är inte alltför saftiga, så man kan åka taxi emellanåt utan att det bränner stora hål i plånboken.

Nu är det dags för en varm dusch, och sedan ska jag koka en kopp kaffe, sätta mig i sängen och kolla på House. Bilder från igår kommer förhoppningsvis lite senare. Hej så länge!

En helt vanlig fredag

Jag som hade kommit in i en sådan bra bloggrytm, och så kommer en stressig dag och förstör ;)

Jag steg upp vid halv nio, gjorde mig i ordning, slängde i mig lite gröt, och skyndade mig bort mot universitetet. Dagens första föreläsning var Development of International Business, och jag höll på att somna. Ämnet är intressant, och föreläsaren är väldigt kunnig, men frågan är om han är så bra på att lära ut...

På lunchen gick jag och köpte en varm baguette på Greggs, en med chargrilled chicken, bacon och honey mustard mayonnaise. Hur god som helst! Så god att den brukar hinna ta slut innan jag hinner dit. Satte mig inne på Costa och drack en caffe latte, och pratade lite i telefon med mamma. Jag saknar henne ♥ När jag kommer hem till Sverige igen ska vi fika massa och se på 'kärringteve' (det är vad vi kallar skönhets- och modeprogrammen vi brukar sitta klistrade framför, haha!).

På seminariet i Fundamentals of Marketing satte vi upp en marknadsföringsplan för Liverpool International Tennis Tournament, vilket inte var det enklaste för mig. Det finns nämligen inte någonting som skulle kunna få mig att gå på en tennismatch, förutom om jag fick betalt. Kan knappt tänka mig någon tråkigare underhållning... eller okej, att se på när folk spelar shack hade nog varit snäppet värre ändå.

Mellan två och fyra satt jag på föreläsning i Organisations and Management som var lika trist som vanligt. Det ämnet är inget vidare alltså, men det beror snarare på föreläsaren än på kursinnehållet. De går ju trots allt igenom Marxism och andra politiska begrepp som intresserar mig, så det skulle kunna vara intressant.

Så ser alltså mina fredagar på universitetet ut, för den som undrar. Snart ska jag berätta vad jag och John hittade på efter skolan.

Julklappar till mig själv

Min favoritmascara


Den här volymmascaran från Coleurs Nature fick jag av mamma för ungefär ett halvår sedan. Om jag minns rätt hade hon fått den på köpet eller i alla fall väldigt billigt när hon beställde något annat från Yves Rocher. Hon tyckte inte om den, men jag däremot tycker det är den bästa mascaran jag testat. Och tro mig, jag har testat en hel del! Allt från Maybellines Great Lash till Lancômes Hypnôse och Diors Diorshow... Det är rätt sanslöst att en mascara som kostar drygt 100 kr kan fungera bättre än en för ca 250 kr, men så är faktiskt fallet för min del.

Nu är det så att den jag har börjar ta slut, och då var min första tanke att köpa Cliniques High Impact, men efter att ha läst oerhört blandade recensioner om den väljer jag att avstå denna gång och köpa något som jag vet fungerar jättebra. Dessutom är den från Coleurs Nature rätt mycket billigare än den från Clinique, så jag beställde en parfym och en duschtvål också och slapp på så sätt betala fraktavgift (beställningar över £15 levereras gratis). Så om 8-10 dagar kan jag vänta mig lite julklappar :)

Ändrade planer

Det gick inte riktigt som planerat, men det blev minst lika bra ändå! Vi gick inte till Rococo den här gången, utan till Starbucks istället. Dels ligger det närmre skolan, och dels var jag jättesugen på en Toffee Nut Latte. Hoppas de öppnar ett Starbucks-café på skolområdet snart, det hade varit nåt^^

Efter fikat traskade vi upp mot universitetet och föreläsningen, men ångrade oss i sista minuten och gick in på Tesco istället där vi köpte med oss en pizza och en burk Pringles. Föreläsningen handlade om galaxer, svarta hål och mörk materia, så den hade säkert varit intressant, men när vi gick där i kylan kändes det betydligt mer lockande att gå hem och kolla på film. Så det är det vi ska göra nu, jag ska bara koka en stor kopp te först. Myskväll ♥


Promenad

John gjorde mig sällskap på väg till universitetet idag. Han skulle till banken och betala vår interneträkning, och det ligger ett bankkontor på skolområdet så vi tog oss en liten lunchpromenad tillsammans. Vädret har som sagt varit förvånansvärt bra här hittills, det är ju ändå snart december men här är det både regn- och snöfritt och solen skiner. Härligt!


Nu sitter jag i universitetets Law Building. Ska alldeles strax packa ner datorn och gå mot bussen. Jag och John ska gå till Rococo och fika innan föreläsningen vid halv sju :)

Studiefylld morgon

Jag tänkte stiga upp vid nio, men det var alldeles för mysigt att ligga kvar under täcket så det var först en halvtimme senare jag orkade tvinga mig upp. Nu är klockan halv tolv, och jag ätit frukost samt skrivit klart ett ca 300 ord långt stycke till vår gruppuppgift i Organisations and Management. Känner mig duktig!


Vi uppmuntras att använda oss av artiklar, så jag valde en från Aftonbladet som källa när jag skrev lite om hur det är att arbeta för Google. Det är roligt att använda svenska artiklar, dels för att jag får, men också för att jag betvivlar att den som rättar orkar sitta med ett lexikon och kolla upp vad som faktiskt står i artikeln, haha! Lite sneaky får man vara ;)

Nu ska jag göra mig i ordning och promenera bort till universitetet. Klockan ett ska jag möta Natalie, och en timme senare kommer nog resten av gruppen och gör oss sällskap. Sedan har vi veckans roligaste föreläsning (Consumer Behaviour), och efter det kanske jag och John ska gå tillsammans på en föreläsning som är öppen för allmänheten. Mer om det sen, ifall det blir av. Dags för kaffe!

Swine flu

Efter dagens föreläsning och gruppmöte tog jag bussen in till stadskärnan och tittade in på Poundland. Även britterna går och oroar sig för svininfluensan, så bakterie- och virusdödande medel finns överallt. I nuläget planerar jag inte att ta sprutan, men att köpa en söt liten flaska antiseptisk spray med körsbärsdoft ska väl till och med jag kunna gå med på.

Tänkte ha med den i handväskan och spraya lite varenda gång jag tagit i ett läskigt handtag, eller ännu värre (enligt John): en bankomat! Haha ;)


Mina nya vanor


Eftersom jag inte vet exakt vad det är som fått min hy att läka väljer jag att tro att allt nytt allergivänligt som jag testat hjälpt till viss del. När jag kom hem efter mitt besök på akuten googlade jag som attan för att hitta något som skulle kunna förbättra min situation, så om något stackars allergioffer sitter där hemma och googlar kanske den stöter på detta, haha!

Från vänster till höger:
Simple gentle care shampoo & conditioner - schampo och balsam utan parfym och färgämnen. Är jag känslig mot tvättmedel kan jag väl lika väl vara känslig mot hår-tvättmedel, tänkte jag.  Och parfymfritt schampo är faktiskt inte så tråkigt som man skulle kunna tro. Inte den här sorten i alla fall; det luktar gott, om än väldigt milt :)

Eskimo-3 - kosttillskott/fiskoljekapslar. Jag läste på flera sidor att fiskolja i stora doser skulle göra susen, men klarade inte av tanken på att faktiskt svälja ett par teskedar fiskolja varje dag, utan valde kapslar istället så man slipper smaken. Att jag valde just Eskimo-3 var för att den har bra rykte... tydligen ska den vara betydligt mer ren än de flesta andra sorter då den kommer från fiskens kropp och inte bara från dess lever (sant eller falskt?). Jag störs fortfarande av tanken på att äta fiskolja, men jag störs betydligt mer av att gå runt och se misshandlad ut.

Aqueous Cream BP - hudkrämen jag fick av läkaren som man tydligen inte ska kunna vara allergisk mot. Kort sagt: burken är stor och klumpig och ser väldigt klinisk ut, men krämen fungerar utmärkt! Billig är den också - en sådan där enorm burk på 500g kostar knappt £2.

Hur bra dessa produkter än fungerar måste jag säga att jag saknar alla duschkrämer och bodylotions som doftar underbart av parfym. Hoppas jag stegvis kan återgå till sånt!

Äntligen!

Mitt ansikte har mått rätt kasst sedan mina två allergireaktioner (1. tvättmedel, 2. sminkborttagningsservetter) men nu, efter vekor av doftfri hudkräm + hydrokortison, doftfritt tvättmedel, doftfritt schampo & balsam, samt en antihistamintablett då och då, börjar allergihelvetet äntligen ge med sig!

Det kanske inte låter som en stor grej, men att vakna antingen helt sanslöst svullen eller med vätskande eksem på ögonlocket är fruktansvärt psykiskt påfrestande. Det känns som att alla tittar konstigt på en när man lämnar huset och undrar varför man ser så vidrig ut :/

Att ha 'normal' hy igen känns underbart! Uppskatta det, alla ni som slipper ha ansiktet fullt av allergiutslag - det är guld värt ;)

Tadaa!

Transformation


Jag säger det igen: det är kallt i vårt hus! Så så fort jag kommer hem åker morgonrocken på. Den jag har på mig på bilden kommer från Primark och var - tro det eller ej - den mest stilrena jag kunde hitta. Det här med enkelt och stilrent är något som Liverpool-folk inte riktigt har greppat; den med glansigast väska, störst fake-guldsmycken och högst platåpumps i fake-ormskinn vinner. För att inte tala om längst hårextensions...

Jag borde ta ett kort på mina inneskor och lägga upp här med... där har vi nämligen humor! Ljusrosa, glittriga och med fuskpälsbollar, och så tacky att jag nästan skäms för att gå med dem här hemma. Men till mitt försvar var det de finaste jag kunde hitta i min storlek. Tur att Primark inte är den enda butiken här i världen ;)

Ännu ett gruppmöte

Jag tycker inte om grupparbeten över huvud taget, och jag tycker definitivt inte om det faktum att en stor del av mitt betyg baseras på vad andra gör eller inte gör. Nu är det så att jag haft turen att hitta en riktigt bra grupp, där alla medlemmar dyker upp på alla möten, men jag har ändå svårt för det. Det största problemet just nu är att grupparbete känns allt annat än effektivt; det hade tagit mig en eftermiddag att skriva uppsatsen på egen hand, men nu måste jag gå på gruppmöten så gott som varje dag och sitta timma ut och timma in och kompromissa om varenda liten detalj. Helt sanslöst!

Och ja, jag förstår att man inte alltid kan göra som man själv vill ute i arbetslivet, men det är fanimig inte ofta fem personer på en arbetsplats sitter och skriver en uppsats tillsammans. Rapporter, visst, men just 'uppsats' känns inte som ett lämpligt grupparbetsformat. Jag slår vad om att grupprummen har glasdörrar för att någon ska kunna iaktta oss och skratta åt våra tafatta försök att samarbeta :/

På mötet


Datorer och jag, del femtioelva

Vaknar och stiger upp vid nio. Sätter mig och skriver bibliography och abstract - sista delarna på min International Business report. Klar i tid, känns bra! Äter frukost och gör mig i ordning, och vid halv tre traskar jag i väg till universitetet. Går in och sätter in pengar på mitt skrivar-konto, så att jag ska kunna skriva ut rapporten med hjälp av färgskrivaren. Väljer en utav färgskrivarna på listan och skriver ut. Pengar dras men inga papper kommer. Går ner och pratar med Computing Services, och de informerar mig om att ingen utskrift registrerats på mitt konto. Går upp igen till våningen där det finns lediga datorer. Skriver ut igen, och denna gången kommer det, men på båda sidor av pappret, trots att vi egentligen bara ska lämna in arbeten utskrivna på en sida av pappret. Börjar bli stressad, pratar med några klasskamrater, och alla säger att de redan lämnat in uppgifter utskrivna på båda sidor av pappret. Okej, får väl gå då, tänker jag. Men försöker ändå ändra inställningarna och skriva ut på nytt. Inga papper kommer. Accepterar att jag helt enkelt får lämna in det så, eftersom tiden börjar bli knapp. Går för att skriva ut title page, abstract och contents, och upptäcker till min förtvivlan att jag glömt lägga över dem på usb-minnet. Ringer i panik hem till John som får rota bland mina dokument och maila de tre jag behöver till mig snabbt som attan. John är snäll och hjälper ♥ Men skrivarjäveln vill fortfarande inte skriva. Efter otaliga försök kommer title page ut, och efter ytterliga några minuter har jag lyckats få även abstract och contents utskrivna. Springer bort till Management School, skriver på ett undergraduate submission form, häftar och lägger rapporten i inlämningslådan. Klockan är nu 15.48. Utskrivarprocessen har tagit mig en timme(!), och jag förbannar allt vad datorer heter!

But it's all good. Jag hade ju hela 12 minuter till godo ;)

Pluggsöndag

Imorgon innan klockan fyra ska jag ha lämnat in min report i International Business. Den ska vara 2500 ord lång och hittills har jag kommit halvvägs... Men det finns ingen anledning till oro - jag skrev ju trots allt min Extended Essay (närmare 4000 ord) på en dag, och fick högsta betyg på den, så det ska nog gå bra det här med! Jag arbetar helt enkelt bäst under press.

Dock önskar jag att jag var ute i god tid med allt och hade alla stora skoluppgifter klara minst en vecka i förväg... får ta och jobba på det!

Egentligen skulle jag vilja testa mina nyinköpta Clinique-produkter, men det tror jag jag väntar med tills imorgon. Även då får jag nog låta bli att testa ansiktsskrubben i den gröna tuben; jag tror det är bäst att min hy får läka lite till innan jag börjar skrubba den. Men lockande är det likväl ;)

Parfymprov - Aromatics Elixir

Foundation - Perfectly Real Makeup, nyans 02

Ansiktsskrubbprov - 7 day scrub cream


Guess what?

 

Vi är inte direkt bildmaterial idag (helt slut efter gårdagen!), så det fick bli en gammal bild som togs första gången jag hälsade på honom i Linköping. Jag tycker om den här bilden... ♥

 

Firar gör vi blygsamt med Harrods-te och fin choklad:

 


London, del 3


Jag hann som tur är med att springa in på den legendariska Topshop-butiken på Oxford Steet. Det blev inga köp för min del (jag är ju trots allt en fattig student...) men kul var det! Jag har förstått att den butiken är ett måste för många tjejer när man är i London ;)


Vi gick även in på John Lewis, där jag fick min foundation utbytt mot en från Clinique, och den såg hur fin ut som helst på huden även i skarpt ljus(!). Jag pratade med en Clinique-försäljare på Harrods med, men hon var fruktansvärt okunnig (satte en klick alldeles för mörk foundation på min kind och utbrast att den passar mig perfekt...) så jag vägrare att köpa något av henne i ren protest. Men jag har ju trots allt läst och hört väldigt mycket bra om Cliniques foundations (de ska tydligen vara bra för känslig hy), så när den jätterevliga tjejen inne på John Lewis letade upp en nyans som faktiskt matchade min hudton kunde jag inte motstå att köpa den!


Som ni ser har de verkligen gått in för det här med julpynt på Oxford Street, och trors att jag personligen inte gillar att pynta särsilt mycket gav det mig en väldigt trevlig julkänsla. Jag längtar till julen; det ska bli skönt att fira den hemma med nära och kära :)


Bilden ovan var den enda jag tog när vi gick tillbaka till Harrods efter besöket på Oxford Street. Snacka om bling-överdos! Men för all del, ska det glänsa så ska det...


Som planerat (jag älskar när saker och ting går som planerat!) avslutade vi kvällen på The Swan, där vi åt potatisklyftor med smält cheddarost och gräddfil, i väntan på bussen. Det var jätteskönt att varva ner där efter en lång dag! För mig kändes det som att komma hem... ♥

Är det inte lustigt att så många personer sitter på uteserveringen trots att det är i slutet av november? Det vittnar väl om att vi har haft en väldigt mild höst här i England. Jag håller tummarna för att vi slipper snö här i år, det räcker med att ni har det hemma i Sverige, haha!

Hejdå London!


London, del 2

Vi tillbringade ett antal timmar inne på Harrods. I ett hus som är stort som ett helt kvarter är det lätt att tappa bort sig. Mest tid gjorde vi av med inne på teknikavdelninen; John hittade många intressanta knappar att trycka på, haha! Själv gick jag runt och kollade på bloggdatorer med tjusig design - det finns en hel del sådana att välja bland på Harrods, i alla fall för den som har tjockt med pengar ;)

 

Harrods är så enormt att vi var där i omgångar. Vi gick in, gick ut och tog en fikapaus, gick in igen, gick ut och åkte till Oxford Street, och efter att vi traskat runt där någon timma åkte vi tillbaka till Harrods igen. Först gick vi dit för att jag älskar det, och i slutet av dagen gick vi dit för att det var det enda som var öppet. Hade jag bara haft tillräckligt med pengar hade jag kunnat bosätta mig inne på Harrods - de har verkligen allt man kan tänkas behöva! Och har de inte det kan man säkerligen beställa det genom dem (privatplan, någon?).

 

I Harrods Food Hall

Kaffe-, te- och chokladavdelningen

Lyxväskor och en stor staty^^

Jag tror inredningsavdelningen skulle falla Paulina i smaken ;)

Kaffepaus med caffe latte och chokladkaka från Starbucks ♥

Some like it large...

Jag vill ha, och jag spelar inte ens gitarr!

Jag vilade benen i en skön fåtölj :)

London, del 1

Klockan var inte mer än 05.45 när vi började promenera mot stadskärnan och St George's Hall. Det var bara mellan 25 -30 elever på bussen, oväntat nog, så det fanns gott om platser att välja bland. Bussresan visade sig ta betydligt längre tid än vi hade trott; vi åkte strax efter 06.30, hade en 45 minuter lång paus samt en 20 minuter lång paus på vägen, och kom inte fram förrän klockan närmade sig ett! Och det hela gjordes inte bättre av att jag blev väldigt åksjuk... Men men, det är väl alltid något som krånglar, så hellre att det var ditresan än vistelsen i London :)


Det syns knappt, men det är jag som står där på trappan till the Grand Connaught Rooms och håller något vitt i varje hand. Mässlokalen var jättevacker, men själva mässan var väl inte mycket att hurra för. Jag tycker att företagen där var dåliga på att ta kontakt med oss besökare, och de jag tog kontakt med verkade nästan motvilliga att svara på mina frågor... Undantaget var en kvinna som jobbade för Square Peg Media, som tipsade mig om en kvinna på ett företag här i Liverpool att kontakta om internships (jag tänte att lite praktik i sommar inte skulle skada).

Vi lämnade Diversity Careers Event vid kvart i två, och tog tunnelbanan till Harrods. Och jag tog en massa bilder på John:

 

Vid tunnelbanestationen Holborn

 

På tunnelbanan

 

Utanför Harrods


Snart dags att gå!

Jag ville bara posta en sista hälsning innan jag går, och påpeka att jag faktiskt är klar i god tid. Det händer nämligen inte ofta, haha! Hoppas bussresan går någorlunda snabbt och smidigt, och att regnet håller sig borta :) Hej så länge!

Ett par favoriter i London

Jag hoppas innerligt att jag och John kommer få tillräckligt med 'fritid' imorgon för att hinna besöka två av mina absoluta favoritställen: Harrods och The Swan. Harrods känner de flesta till (eller?), men The Swan är nog betydligt mer otippat! The Swan är en pub i Bayswater som har stort känslomässigt värde för mig. Alla tre somrarna då jag var på semester i London med familjen var det vår stammispub dit vi gick och åt middag så gott som varje kväll. Det är alltid otroligt trevlig stämning där!

London är helt klart min favoritplats på jorden; om jag tvingades välja en stad att vistas i resten av mitt liv skulle jag inte ens behöva tänka efter, jag skulle välja London utan att tveka. Jag har aldrig känt mig så hemma någonstans som jag gör i den staden... Jag tänker mig att storstadens puls slår i takt med min. London ♥

Harrods

The Swan

London, baby!

Nu håller jag på med de sista förberedelserna inför morgondagens resa till London. Jag packar väskan med informationspapper, utskriven karta, Johns CV, två nummer av Marketing Week, en liten bok om marknadsföring, vatten, choklad och frukt. Jag ska sätta både mobilen, kameran och ipoden på laddning, så imorgon behöver jag bara lägga ned dem och våra mackor i väskan, och sedan är det bara att ge sig av!

Dessvärre upptäckte vi idag att det inte går bussar från Kensington till stadskärnan så tidigt på morgonen, så vi blir tvungna att promenera istället, vilket tar ca en halvtimma. Klockan 05.45 ska vi lämna huset... usch. Men: det kommer utan tvekan vara värt det! London, baby! :D



Här är förresten ett mail jag just fick från researrangören, för den som är intresserad av detaljinfo:

"Hello fellow travelers!

For those of you joining us on our little excursion to London tomorrow here are the details you will need.
The coach will be at The Lions Statue, St George's Hall, St George's Pl, Liverpool, L1. The coach will be leaving at 06:30 in the morning. [...] The coach will then leave Liverpool for London and will arrive at the New Connaught Rooms around Noon. When you get off the coach in London you will be given a map of where the coach will leave from to get back to Liverpool at the end of the day. The coach journeys to and from London are both very long so please remember to bring food/entertainment with you. To return to Liverpool please meet us at the Victoria Embankment before 22:00. [...]
Hope to see you bright and early!"

Sydney Jones Library


På bilden ser ni ett utav University of Liverpools enorma skolbibliotek. Insidan av byggnaden kan närmast liknas vid en labyrint; får man en nyckel till grupprum 2k, till exempel, kan det mycket väl ta en en halvtimme att hitta dit (det fick jag och Ryan erfara en gång...). Det var alltså hit jag gick och pluggade efter att jag skrev förra inlägget, ifall någon undrade ;)

My massimo latte and I


Jag tänkte faktiskt gå hem igen efter mitt 9 o'clock möte med min personal tutor, men jag är för lat så jag stannar kvar och pluggar istället. Är det inte härligt att lättja kan leda till produktivitet?

Mötet gick jättebra; min personal tutor heter Steve och var hur trevlig som helst! En riktig pratkvarn var han också... det var ju min personal development plan vi pratade om, och ändå fick jag knappt en syl i vädret, haha.. men det gör inte mig nåt, underhållande var han :)

Som ni ser på bilden sitter jag på Costa just nu och fikar. Jag ska alldeles strax stänga av datorn och plugga lite...

Återkommer senare!

Min ovanligt korta önskelista:

aftonbladet.se


Vem vet, om jag håller tummarna tills de vitnar kanske tomten kommer med en systemkamera till mig på julafton? ;)

I prylväg finns det inget jag hellre vill ha än en riktigt bra och någorlunda användarvänlig systemkamera. För första gången i mitt liv känner jag att min omgivning faktiskt är värd att fotografera, snarare än att bara dokumentera. Liverpool är en vacker stad, och bilder som gör verkligheten rättvisa skulle vara pricken över i!

Onsdagskväll

Jag har inte varit så effektiv idag som jag hade hoppats att jag skulle vara, men det gör inte så mycket. Jag kommer tvingas vara i skolan mellan nio och fem imorgon, och kommer bara ha saker att göra ca tre timmar av den tiden, så jag hinner göra det jag tänkt imorgon istället.

Jag mailade min 'personal tutor' förra veckan och bad om att få träffa honom. Gärna det, sa han, och frågade om jag var ledig någon gång på torsdag. Jo, sa jag, jag är ledig mellan 09.00 och 13.00, samt mellan 14.00 och 15.00. Big mistake! Självklart tyckte han han klockan nio på morgonen var en bra tid att träffas... det tycker inte jag.

Fast när jag tänker efter är det lika bra att jag tvingas stiga upp tidigt imorgon; på fredag ska vi lämna huset redan kvart i sex, så då blir det att stiga upp innan fem. Usch. Förhoppningsvis kommer jag väl kunna sova lite på bussen, men det kanske är att hoppas på för mycket? ;)

Jo, just det, här kommer en bild på min nya passion - crumpets. Jag lovar att de är mycket godare än de ser ut! Jag och John har redan smällt i oss två paketer, dvs 14 stycken, och vi åt dem för första gången igår...

Crumpets med smör och ost

Onsdagsmorgon

Klockan närmar sig tio, och snart börjar min föreläsning. Jag tänkte att jag skulle bryta mönstret att komma precis i tid, och faktiskt vara i god tid för en gångs skull... Jag tycker jag har lyckats bra! Jag har redan vart på Tesco och köpt mellanmål i form av en banan, och på Costa där jag köpte en stor take-away latte. Koffein kommer att göra mig gott såhär på morgonkvisten :)

För första gången på några veckor har jag en lugn onsdag framför mig. Tidigare veckor har onsdagseftermiddagarna fyllts av olika möten (SSLC- och grupparbetesmöten), men idag har jag bara en föreläsning mellan tio och tolv, sen är jag fri för dagen!

Trött

Jag avundas John som fortfarande ligger och sover där hemma...

Ännu en fika på Rococo

När jag och John går och fikar tillsammans går vi nästan uteslutande till Rococo. Nu för tiden behöver vi ju inte ens snylta på deras internet, utan går dit bara för att det ät mysigt. Jag älskar verkligen inredningen, och att de alltid har stora, väldoftande liljor där inne. När Brain kommer hit och hälsar på ska jag definitivt ta med henne dit!

Efter fikat gick vi och handlade mat på Tesco. För första gången köpte vi crumpets (en annan sak som jag har sett ligga här i köket ett par gånger). Jag vet inte hur vanligt crumpets är i Sverige, eller om det har någon svensk motsvarighet, men jag och John hade i alla fall inte smakat på dem innan. Men nu har vi det, och gud så goda de var! Rostade med massa smör och ost... Try it!

Rococo ligger över T-Mobile


En tur på stan

Jag tyckte att John behövde komma ut ur huset, så idag gick vi på stan en sväng efter min tutorial. Jag åt en sub of the day på Subway - meatball marinara - mums! Och sedan drog jag med John till Boots där jag köpte två stora flaskor parfympri hårspray, och två betydligt mindre flaskor med schampo och balsam för känslig hy av märket Simple.

Här i England har de förresten flerköpserbjudanden som faktiskt är värda att nappa på. Idag, till exempel, köpte vi snabbkaffe som vi vet att vi tycker om, Nescafé Gold Blend, och då fick man två st för £7 medan en paket kostar £5.79. Jag vill dock poängtera att snabbkaffe, trots erbjudandet, är en nödlösning. Jag suckar dagligen djupt över det faktum att vi inte har någon kaffebryggare... Vilket dilemma!

Mina byxor lös upp i höstmörkret :)


Eftersom John så snällt följde med till Boots gick vi till en riktig killaffär innan det var dags för fika. MenKind heter butiken och är, precis som namnet antyder, en butik av män för män. Alternativt för kvinnor i jakt på presenter till män. Jag skrattade högt åt 'Ring of Fire - after curry wipes', haha! Bästa namnet på våtservetter jag någonsin sett!

Är det sant...

att ca 70% av kroppvärmen avdunstar genom huvudet? An någon anledning har jag fått för mig det...

Jag har ingen aning om hur mycket sanning det ligger i det påståendet, men jag känner mig rätt säker på att en mössa hjälper än att hålla värmen så jag gick och köpte mig en idag:

Har på mig nya höstjackan också

Jag gjorde alltså misstaget att varken ta på mig mössa eller vantar när jag lämnade huset idag; jag anade helt enkelt inte hur kallt det faktiskt var. Kallt och blåsigt, och senare även regnigt. Men jag gnäller inte - vi har ju sluppit snö än så länge. Alltid nåt! Så länge gatorna inte är täckta av is är jag någorlunda nöjd... Att ta sig till och från universitetet är relativt enkelt så länge jag slipper glida runt som Bambi på hal is i mina klackskor ;)

Fast i datorn, to say the least.


- John!
*Ingen reaktion*
- Jo-ohn!
- Ja...?
- Jag har tråkigt... skrev just ett inlägg om gröt...
*Ingen reaktion*
(1 minut senare)
- Skrev du ett inlägg om mig?
- Nej, om gröt.
*Ingen reaktion*

Men det gör inget. Han är så söt när han kommer tillbaka till verkligheten ♥

Hot oat! Gröt var det ja...

Jag har sett flera Instant Hot Oat stå och drälla i köket, och ville helt enkelt veta what the fuss was about, så jag köpte ett paket själv. Jag trodde det skulle innehålla havregryn, och det gjorde det ju mer eller mindre, men inte hela havregryn på svenskt vis inte. Nope, fort ska det gå! Det här såg mer ut som pyttesmå sågspån...

Jag följde i alla fall instruktionerna på paketet. Häll sågspånen i en skål, täck med mjölk, pytsa i en klick honung, och sen in i mikron i ett par minuter. Tog ut geggan gjorde jag, och den såg måttligt imponerande ut. Men smaken visade sig vara riktigt bra - best gröt ever! Haha!


Nu råkar det ju vara så att jag är en sucker för mjöl- och mjölkprodukter i allmänhet, så tycker man inte om det är det nog ingen höjdare. Men gillar du den typen av mat tycker jag du ska testa havregrynsgröt på brittiskt vis om du befinner dig här i trakterna ;)

Starbucksbesök förgyller dagen

Jag och Natalie hade planerat in en pluggträff i eftermiddags, efter vår Organisations and Management-tutorial. Organisations and Management är ämnet jag gillar minst. Jag förstår inte riktigt hur det som kurs är relevant om man läser Marketing... Hade man läst International Business eller Human Resource Management, så visst, men som marknadsförare tvivlar jag på att jag kommer ha användning av mina kunskaper om Fords moving assembly-line. Oh well, kunskap är sällan negativt, jag har bara ingen vidare lust att göra uppgifter och skriva prov i ämnet.

Innan vi orkade ta tag i plugget behövde vi energi, och den valde vi att införskaffa på Starbucks. Jag har hört så mycket bra om en utav deras Christmas Editions - Toffee Nut Latte - att jag inte kunde låta bli att köpa en. Och tro mig, den var väl värd pengarna. Jag älskar Starbucks!

Starbucks på Bold Street

Min Toffee Nut Latte med massor av grädde

Natalie och hennes Caramel Hot Chocolate

Jag

Gratis dagsutflykt till London på fredag!

På fredag ska jag och John åka till London över dagen. Resan anordnas av Guild of Students, och trots att inte John studerar på University of Liverpool är han också välkommen att följa med - helt gratis! Det finns 49 platser på bussen som ska ta oss dit, och när jag skrev ett mail till dem för att boka biljetter tvivlade jag starkt på att det skulle finnas några kvar. Jag menar, 20 000 elever och bara 49 platser, you do the math.

Men igår fick jag svar; två platser är bokade till oss. Så klockan 06.30 på fredag bär det av mot huvudstaden, och mot Diversity Careers Show som är anledningen till att vi åker dit.

Diversity Careers Show är en jobbmässa där man som besäkare får möjlighet att prata med och lämna sitt CV till ett hundratal potentiella arbetsgivare "Whether you're a school-leaver, or a first/second year student looking for internship, or a graduate looking for work, this is the place to meet up to 100 recruiters from the UK's most influential organisations."

diversitycareersshow.net

Bussen tillbaka går klockan 22.00 vilket betyder att vi kommer ha minst 4,5 timmar på oss att roa oss på egen hand i London, beroende på hur länge man behöver stanna på jobbmässan. Förhoppningsvis behöver man inte stanna tills det stänger, utan kan gå lite tidigare och hinna ta en sväng på stan medan affärerna är öppna... Hur som helst är jag säker på att det  blir en toppendag! Det kan liksom inte gå fel när man är i världens härligaste stad!

Liverpool by night

Kvällen blev inte riktigt som vi tänkt oss, men det är väl sällan saker och ting blir det? Tanken var ju att vi skulle träffa Ryan och några av hans kompisar, men kompisarna hade tydligen annat för sig, så vi fick samla ihop ett 'nytt' gäng. Så fort vi bestämt oss för att vi skulle gå ut ringde jag Natalie och bjöd med henne, och hon tog med sig en tjejkompis, så vi blev fem stycken i slutändan. Inte illa för en impulsgrej!

Det blev varsin drink på Hannah's Bar innan vi drog vidare till ett betydligt lustigare ställe - en bar som specialiserar sig på Tequila, där alla möjliga tequilasmaker finns att välja bland. Natalie och Christina tog ett par shots var i bärsmaker, och själv valde jag en med kaffe- och en med kokosnötsmak. Jag hoppades att kaffesmaken skulle dölja tequilasmaken, men jag kunde inte haft mer fel... den var vidrig! Kokostequilan var däremot helt ok ;)

Vi avslutade kvällen i Natalies korridor där vi satt och snackade till tretiden. Vi hade jättetrevligt, helt klart något att göra om ifall tillfälle ges! Till och med jag, som inte är så mycket för att festa, är riktigt imponerad av Liverpools nattliv. Hade man bara haft pengar och tid hade man kunnat gå ut varje kväll i veckan utan problem - det händer alltid något i den här staden...

Någonstans i centrala Liverpool^^

Svårt att ta bild när man går... Ryan, John och jag

Christina och Natalie

Ryan

Jag och Natalie

John och jag

Christina och Natalie

Return of the Allergy

Fredagen den trettonde började allt annat än bra. När jag vaknade hade allergisymptomen återkommit med förnyad styrka. Eller, okej, svullen var jag inte, men jag vaknade med sårskorpor i ögonbrynen och vätskande utslag på flera ställen i ansiktet.

Gå till skolan var det sista jag ville göra; helst ville jag vara krypa ned under täcket igen och tycka synd om mig själv. Men jag öste på foundation över alla utslag (inte det smartaste man kan göra, jag vet, men valet stod mellan att sminka över så gott jag kunde eller stanna hemma), fyllde i ögonbrynen lite grann och tog minimalt med mascara på övre fransraden. Sedan gömde jag mig bakom mina glasögon:


På sätt och vis drar väl glasögon uppmärksamhet till ögonen, men jag tror att folk snarare ser mina röda glasögon än huden bakom ifall de ser mig på håll, så jag chansade.

Ifall någon undrar var det sminkborttagningsservetter som var boven den här gången. När tvättmedlet var problemet fick jag utslag på halsen med, men nu var det bara precis där jag använt servetterna. Det tär något fruktansvärt på psyket när ens ansikte ser ut som ett slagfält... Jag hoppas innerligt att jag slipper fler allergiska reaktioner. I can't take it anymore.

Friday the 13th

På väg hem från skolan tittade jag in på en "chippy" och köpte med mig två enorma porttioner fish and chips. Enorma! Sedan fick jag vänta ett bra tag på bussen innan jag kunde ta mig hem; trafiken är sanslös vid femtiden... Oh well, jag kom hem till slut, och jag och John gjorde tappra försök att äta upp allt. Tro det eller ej men vi lyckades nästan! Jag tror minsann att vi sakta men säkert håller på att förvandlas till ett par scousers ;)

Efter maten däckade jag i sängen - paltkoma är bara förnamnet. Men nu, kvart i två på natten är jag alltså pigg och glad... passande! Jag tog mig i alla fall i kragen och förberedde mig gott och väl inför morgondagens seminar i Fundamentals of Marketing.

Om saker och ting går någorlunda som planerat väntar en rolig helg. Jag är kanske något av en pessimist som inte vågar hoppas på för mycket, men planen är att vi ska gå ut (eller stanna inne, ej bestämt än) med min klasskamrat Ryan och några av hans vänner. Jag föreställer mig att hans kompisgäng är en skön bunt äkta scousers så det ska nog bli en finfin kväll om det blir av!

Godnatt!

 


Vi lever!

Jag har varit kass på att uppdatera de sista dagarna, och vill bara tala om att vi lever och frodas här ändå. Det finns så mycket roligt att göra i den här stan och så många platser att se, att jag skulle kunna skriva och publicera bilder här stup i kvarten - om jag bara hade haft tid och pengar att faktiskt göra dessa saker, vill säga. Men den senaste tiden har jag tyvärr bara varit i skolan, pluggat hemma, eller sovit.

Trots att det finns många jobb att söka här är det lättare sagt än gjort att faktiskt få ett man vill ha. John har ringt upp några arbetsgivare som bokstavligt talat sagt att de inte tar in fler ansökningar till jobbet de annonserat ut; det är så himla många människor som söker varje jobb. Även skitjobben, men sådana hoppas jag ju givetvis att han slipper. Det är verkligen synd att världsekonomin ska se ut som den gör... But don't you worry, vi har en plan! ;)


Hemresa!

Nu har vi bokat flygbiljetter hem! Den 21:a december flyger vi till Sverige, och där stannar vi i hela tre veckor. Det blir verkligen skönt att åka hem över julen och äntligen få träffa familj och vänner igen. :D

Jag saknar dem

Torsdagsfika

Idag kom äntligen ett efterlängtat postpaket från mamma och pappa innehållande Ahlgrens bilar, turkisk peppar och Kalles kaviar, bland annat. Underbart!

Vid tjugo i ett gav jag mig ut i det sämsta vädret vi haft här - massa regn och blåst. Oväntat nog har vi haft jättefint väder här fram tills nu; senast förra veckan såg jag folk med flipflops på fötterna utomhus. Flipflops i slutet av oktober är förresten inte okej! I alla fall inte i den här delen av världen.

Mellan Consumer Behaviour tutorial:en och föreläsningen i samma ämne gick jag och fikade med Natalie på Costa. Mycket trevlig tradition! Egentligen föredrar både hon och jag Starbucks, men Costa ligger väldigt lättillgängligt på skolområdet, och man har sällan tid att ta sig in till stadskärnan under skoldagen. För en gångs skull kom jag ihåg att ta bilder, så nu dyker Natalie upp här i bloggen för första gången :)

Jag tycker det är jättekul att ha någon att fika med om dagarna även här i England. Här har jag ju tyvärr inte tillgång till mitt fabulous fika-crew, dvs Paulina och Kalle... när vi väl får till en reunion kommer jag säkert däcka av fikaöverdos haha ;)


Datorproblem

Nu när vi håller på med grupparbeten tar jag med mig lilldatorn till skolan, och igår på lunchen skrev jag ett blogginlägg när jag satt och fikade på Costa. Natalie hade spanskalektion så jag hade ingen att fika med utan gick ensam. Så jag skrev, tog en webcambild, och skulle precis publicera det när batteriet dog. Inget problem, tänkte jag, då jag alldeles strax skulle vidare till biblioteket. Men när jag kom till biblioteket och sticker in datorsladden i eluttaget vill datorn inte starta. På-knappen började lysa, fläkten stönade lite, men skärmen förblev svart.

När jag kom hem tog John över, men han fick inte heller igång den. Han försökte uppdatera bios, men det gav inte något resultat, så istället skruvade han isär hela datorn. Datorns alla delar låg i en stor hög, och jag accepterade att den lämnat mig. Jag kollade vad liknande datorer kostar här, flyttade runt en del pengar och förberedde mig för att köpa en ny imorgon (idag).

John däremot fortsatte med skruvandet, och tro det eller ej, men han lyckades till slut få den att både fungera och se ut som den ska igen! Miracles do happen!

"Nu ska vi se hur många skruvar man egentligen behöver..."

På bättringsvägen

Jag hittade inget hudvänligt tvättmedel igår, så jag handtvättade örngotten i babytvål och vatten istället, och det verkar hjälpa. Jag har ätit ett par antihistamintabletter, tvättat ansiktet med babytvål och smörjt in med salvan läkaren gav mig, och det har verkligen gett resultat! Svullnaden har nästan gått ned helt, och huden på ögonlocken har blivit mjuk igen och slutat flaga. Dessvärre är jag fortfarande illröd kring ögonen, men det lägger väl sig snart det med, hoppas jag innerligt!

Jag och John var på stan en sväng tidigare. John köpte tre slipsar - det behövs ju i det brittiska arbetslivet, och själv gick jag på jakt efter milt tvättmedel. Konstigt nog fanns det varken på Tesco eller Sainsbury's, men på Wilkinson hittade jag lyckligtvis ett som jag köpte med mig två paketer av :)

Jag köpte även en liten plastbyrå med tre lådor, som jag tänkte skulle hjälpa oss att hålla ordning i vårt lilla rum. När vi kom hem städade jag ordenligt och omstrukturerade innehållet i lådor och hyllor, tills allting låg på sin plats och faktiskt fick plats utan problem. Snacka om att det är omständligt att hålla det välstädat när man bor litet och har alldeles för många grejer!

Rätt ful, men både billig och användbar byrå ;)

Vi har nästan alltid något doftljus tänt i rummet. Mysigt!

RSS 2.0