Resultatet

Hyllan kom idag när jag var i skolan. Det är den i mitten i mörkt trä som är ny, och jag känner mig riktigt nöjd med rummet nu efter att ha möblerat om och sorterat alla grejer. Riktigt nöjd med de förvaringsmöjligheter vi skapat och att vi ändå fått golvytan att kännas större. Mindre nöjd med att vårt lilla rum redan innehåller femtioelva olika träslag... Men men. Man tager vad man haver.


Här är förresten gardinerna vi köpte i måndags:

 


Nyansen framgår inte riktigt på kortet, men som ni ser är de bruna. Helst hade jag velat ha vinröda eller plommonlila gardiner - jag vill ju ha det mesta i de färgerna - men eftersom allt annat går i brunt och beige valde jag att hålla mig till det. Färgklickar tänkte jag istället slänga in med hjälp av ett par, tre bilder på väggarna. Vi får egentligen inte spika i väggarna, men eftersom de redan ser förjävliga ut tänker jag nog ignorera det.

Mörka gardiner var ett genomtänkt val från vår sida eftersom det annars blir plågsamt ljust i rummet på morgonen. Riktigt sådär ljusrörs-ljust så det bränner i ögonen när man slår upp dem för första gången när man vaknat. Anledningen till att vi har dem fördragna helt även på eftermiddagen är att det passerar rätt mycket folk ute på gatan och vi vill inte gärna att de ska se in. Privacy is bliss!

Bästa kvällen på länge

Har just suttit och snackat med vår housemate Angie i ett par timmar. Vi sippade Bailey's, diskuterade Rolling Stones mest briljanta låtar (det finns så många!), och funderade på hur mycket pengar vi är beredda att lägga på Eddie Izzard-biljetter. Eddie Izzard - min idol - kommer hit i slutet på oktober med sin senaste show Stripped, och det vore så himla coolt att se honom live!

Nu blir det lite träning och en dusch, och sen är det nog läggdags för min del. Godnatt!

Ingen hylla idag(?)

Vilken sanslöst trist dag det har varit! Jag har bara suttit här i soffan och glott (på datorn, på teven, på ch131.com), druckit te och väntat. Och väntat och väntat och väntat. Fy fan för att leva i ovisshet! Att hylllan inte kommit än är väl inget större problem, men att inte kunna lämna huset för att man vill vara här och öppna ifall de kommer är inget kul alls. Oh well, tur att John har möjlighet att stanna hemma imorgon med och vänta på dem.

Imorgon har jag min allra första föreläsning. Kursen heter Fundamentals of Marketing, vilket ju verkar sunt att börja med när man läser just Marketing. Föreläsningen äger rum i University Lecture Block, Theatre B, och det är bäst att jag kollar upp var den byggnaden ligger innan jag försöker ta mig dit. Campus är nämligen massivt, så tar man bussen till fel ände kan det gå illa. Tydligen avskyr föreläsarna när man bara sitter tillbakalutad och lyssnar; de vill att man ska vara aktiv och antecka, så det är precis vad jag tänkt göra med hjälp av dessa:


Jag kommer vara "the keen one at the front", haha! Typiskt...

Väntar fortfarande...

Klockan är ett och hyllan har fortfarande inte kommit. Redan tre timmar försenad alltså... Men det är bara att vänta om man vill ha billiga möbler. De dök ju upp förra gången så tids nog dyker de nog upp nu också.

Jag har städat lite här och börjat flytta runt småsaker, men nu är jag så uttråkad att jag snart får vända mig till skvallerpressens dramatiska värld. Just nu är det Cheryl Cole som är nationens älskling - hon är på framsidan av så gott som alla tidningar och på teve stup i kvarten, och hon är nästan lika känd för sitt hår som för sin karriär. Jag läser mycket hellre om Cheryl Coles hår än om Kikki Danielssons falukorv, så jag gnäller inte, haha!

Tidsfördriv

Lång dag

Nu när jag kan uppdatera oftare glömmer jag att ta med mig kameran när jag går ut. Bra va? Men det har i alla fall varit en hyfsat händelserik dag. Vi började dagen med ett besök på Tesco eftersom vi inte hade någon frukostmat hemma, sedan gick vi hem och åt upp en del av det vi köpte, och efter det tog vi bussen till andra änden av Kensington där det ligger en butik som heter Take Away Furniture. Den är långt ifrån imponerande, men det är ett av ytterst få ställen här där man faktiskt kan hitta billiga möbler. Vi bestämde oss för en bokhylla i mörkt trä som vi ska få hemkörd klockan tio imorgon förmiddag. När vi köpte skåpet kom de inte ens på den dag de hade sagt, så jag räknar inte med att de ska komma på utsatt tid, men hoppas går ju!

Gardiner stod också högt på önskelistan - det ser verkligen ut som att man nyss flyttat in om man inte har några - så vi åkte ner till TJ Hughes och letade, men de enda i vår prislass var i beigebrun mocka så det blev inget köp. Två meter långa mockagardiner á la estländsk porrstudio - Ich don't think so. Som tur är hittade vi en betydligt finare och mockafri variant i en mörkare brun nyans i en butik i Liverpool One. Vi hängde upp dem så fort vi kom hem och rummet känns redan tio gånger mer hemtrevligt :)

Jag avslutar med en bild på nödlösningen på platsbristen i kylen. Vad tror ni, är det världens minsta? Haha XD


China Town

Jag och John har bestämt oss för att möblera om i vårt lilla rum; vi har listat ut att sängen precis får plats om man ställer den med långsidan mot den motsatta väggen, och att det skulle göra golvytan lättare att nyttja. Om vi flyttar på sängen får vi dessutom plats med ännu en möbel i samma storlek som skåpet vi köpte = efterlängtat förvaringsutrymme. Så idag gick vi till second hand-affären där vi köpte skåpet, men den var stängd ("och nyckeln i stycken, det var för befängt..." haha!) så vi får försöka igen på måndag.

Vi tog bussen från möbelaffären till stan, och gav oss ut på sladdjakt (nätverkskabel). Vi passade även på att besöka China Town, men där var inte mycket öppet heller, så vi återvände till den nybyggda delen av stan ganska snabbt. Men vi hann i alla fall fånga den här på bild, med mig framför:


Just det, jag köpte en skrivare idag också - en billig en från Lexmark, som jag hoppas ska göra min studietid lite smidigare. På gymnasiet kunde man ju skriva ut vad man ville helt gratis, men riktigt så enkelt är det tydligen inte här... Angie (vår housemate) tror att det rör sig om 6 pence per sida om man använder skolans skrivare, så att ha egen lönar sig i längden, plus att det känns skönt att ha tillgång till en när som helst på dygnet :)

Äntligen internet!

Kvart över åtta i morse väcktes vi av att det knackade på dörren. Det var två män som hyresvärden skickat för att kolla på vår boiler. Värmen i huset har som sagt inte varit vad den borde vara, så det känns bra att någon kom och åtgärdade problemet. Dock måste jag säga att jag tycker det är dåligt av hyresvärden att inte meddela någon av oss som bor här att reparationsfolk skulle komma hit. I hyreskontraktet står det att hon ska ge oss 24 timmars notice innan någon kommer hit och lagar något, så att vi ser till att någon är här och öppnar, men det brydde hon ju uppenbarligen inte sig om. Very strange indeed.

Klockan halv tolv lämnade jag huset och tog bussen ner till stan. Jag gick raka vägen bort till Oxfam där jag varit innan, och där jag visste att de hade aktuella läroböcker i bra skick. Jag köpte med mig en bok om marknadsföring för £9.99, och sen gick jag in på en bokhandel och köpte med mig en ordlista för £2.99 som förhoppningsvis kommer att underlätta mina studier. Jag vill verkligen att det jag skriver på engelska ska hålla måttet, så att bättra på ordförrådet lite grann är nog en bra idé.

 

Än har jag inte haft möjlighet att faktiskt lära känna någon i klassen, men jag har pratat en del med fyra stycken. Två killar som heter Duncan och Ryan, och två tjejer som heter Hannah och Anna. Mitt första intryck av klassen säger mig att ungefär en tredjedel verkar vara folk jag är intresserad av att lära känna bättre - resten verkar rätt trista. Men det kan ju mycket väl vara så att mitt första intryck inte stämmer... det har hänt rätt många gånger förut ;)


Medan jag var i skolan tittade en man från Virgin in och installerade internet här hemma. Vi har en trådlös router som fungerar jättebra i hela huset förutom i mitt och Johns rum. Betongväggen mellan vardagsrummet och vårt rum blockerar tydligen signalerna. Är det inte typiskt!? Så imorgon ska vi gå och leta efter en passande förlängningssladd så att vi kan placera routern i hallen utanför vårt rum. Förhoppningsvis kommer jag alltså att kunna uppdatera bloggen betydligt oftare nu :)

Nu ska jag koka en kopp te, och sedan ska vi sätta oss i sängen och titta på ett nytt avsnitt av House.

Godnatt!

 


I surrender

Jag erkänner mig besegrad. Det är inte hållbart att trippa runt i högklackat när man promenerar i timtal varje dag (vilket jag gjort sen jag kom hit), så idag gav jag upp och köpte två par skor med betydligt mer fotvänlig klackhöjd. Helt platta skor trivs jag helt enkelt inte i, hur fina de än är, men tids nog kanske jag kan ge ett par en chans. Tills dess kommer jag att använda dessa:



Det första paret blir bra till jeans och pennkjolar, och det andra planerar jag att ha till klänningar och kortare kjolar. Jävligt sköna är de i alla fall, speciellt jämfört med de jag har på mig idag (svinhöga kilklackar från Monki).

Nu ska jag och John alldeles strax titta in på Tesco och köpa ingredienser till kvällens tacomiddag :)

Första dagen med nya klassen

Idag har jag varit i skolan från halv tio till tre, och fått så mycket information att jag är helt slut. Vi är 32 personer i klassen (om listan jag fått stämmer), så jämfört med min förra klass är den liten, och det är ju bara bra! Vi har träffat en av våra lecturers - en man i 30-årsåldern som verkar ha gott om humor, och så har vi fått en Management School Undergraduate Student Handbook där allt vi behöver veta ska finnas.

Guild of Students höll exakt samma presentation som i måndags, så nu har jag bra koll på deras verksamhet. Jag tycker de tjatar lite väl mycket om hur viktigt extracurricular activities är; de får det att låta som att man inte har en chans att få jobb om man inte går med i rugbylaget eller skolans Amnesty-grupp, t ex, och så otroligt viktigt vägrar jag tro på att det är. Däremot förstår att det är givande att göra något annat än att supa bort hela sin fritid (vilket rätt många verkar syssla med här). Tur för mig att jag redan har volontärarbetat en hel del under min tid på IB, det får pressen att kännas lite mindre ;)

Imorgon ska jag vara i skolan mellan två och fyra för att delta i ett Business Game vars huvudsakliga syfte är att man ska lära känna varann. Hoppas det blir kul!

Management School


Eftermiddagen


@ University of Liverpool

Nu sitter jag inne i Mountford Hall, Guild of Students, och har just "confirmed my arrival on Campus" genom att logga in på Spider genom skolans nätverk. Känns bra att jag kan använda mig av internet här, med lilldatorn, och att det går hyfsat snabbt.

Snart ska jag bege mig hemåt igen, och det känns väldigt lockande att titta in på Starbucks på vägen och köpa med mig nånting smaskigt. Det ligger ett Starbucks mitt emot Royal Liverpool Hospital, som jag alltid passerar när jag åker hem från stan, men hittills har jag inte varit inne just där. Det finns så många platser att utforska här...

När jag kommer hem ska jag tvinga upp John ur sängen, och sedan ska vi iväg till Tesco och handla mat (kött!), så jag har något att laga till middag ikväll. Sedan kan det mycket väl hända att vi, eller i alla fall jag, åker ner till stan en sväng. Jag vill inte sitta hemma och glo när jag kan ha så mycket roligare ute!

Jag idag, iklädd ett utav mina Primark-fynd ;)


M&S

Vi har lämnat huset även idag, och gått en bit längre upp på stan än vi brukar. Jag hittade en jättemysig butik som eter Shared Earth, som säljer alla möjliga fair trade-produkter. De hade jättefina block och brevpapper, ljuslyktor och rökelse och en massa annat. Hade jag bara haft pengar hade jag köpt halva butiken! Innan jag åker hem till Sverige igen bör jag köpa med mig några fina prydnadskatter därifrån som skulle göra sig bra i Götafors ;)

Kayleigh har informerat oss om att hon och hennes pojkvän definitivt ska ut ikväll och att vi gärna får följa med. Först ska de väl till någon eller några barer/klubbar, och sedan ska de vidare till någon radiostations fest. Kayleigh jobbar där så hon får gratis biljetter, men vi andra får betala £15, så dit går nog inte jag och John. £15 är lite väl saftigt när man inte vet vad det är man betalar för. Men känner vi för det senare kanske vi hänger med ut till någon ställe innan de går dit. Det vore ju trots allt kul att testa på nattlivet här...

På bildena nedan sitter vi på en bänk utanför Rococo och äter mellanmål som vi köpte med oss från Marks & Spencer (strawberry&vanilla smoothie och varsin macka med British ham salad):


National Insurance Number-intervjuer

Vid kvart i elva idag hoppade vi på bussen ner till stan. Vi hade kollat upp att det var buss 82 vi skulle ta bort till St. Mary's Road där intervjuerna skulle hållas, men det var lättare sagt än gjort. Vi fick leta ett tag för att hitta rätt busshållplats, och sedan dröjde det några minuter till innan bussen faktiskt kom. Själva bussresan tog längre tid än väntat även den, och när det var tio minuter kvar till min intervju började jag känna mig lite smått panikslagen. Jag hade tid på Jobcentre Plus klockan 11.45, och 11.40 stannade bussen, men den hade åkt för långt så vi fick gå tillbaka en bit. Som tur var hittade vi huset vi skulle till nästan direkt, och prick 11.44 rusade jag in genom dörren där. Det hade inte känts bra att komma för sent till en sådan intervju, jag vill ju gärna ha ett national insurance number så att eventuellt deltidsjobbsökande går smidigt i framtiden :)

Själva intervjun handlade bara om att tillsammans med en anställd där fylla i en blankett. John hade egentligen tid kvart över ett, men han fick komma in precis efter mig så vi var klara där redan vid halv ett, vilket var trevligt då det inte var något ställe man gärna stannar länge på. Som ni ser på bilden nedan var utsidan av huset grått och trist, och insidan var inte mycket bättre den heller. Numrena får vi hemskickade till oss om två veckor ungefär; det ska helt enkelt inte vara några problem att få sådana eftersom vi är från ett annat EU-land och därmed har rätt att arbeta här.

Nu ska jag fortsätta smutta på min cappuccino. Hej så länge!

 

John dansar i Garston :D


Rococo

Vi var på McDonald's en sväng och åt 99p-burgare till mellanmål, sen köpte jag två söta pyjamasar, en brun tröja, ett svart linne och lite underkläder på Primark, och nu sitter vi och fikar på Rococo. Det var alltså pyjamasar och strumpor jag tänkte på när jag sa 'nödvändigheter', och jag står fast vid att det är nödvändigt. Jag tog inte med en endaste pyjamas hit, och visste ni hur kallt det är i vårt hus hade ni också sett det så, det kan jag lova.

Allt jag köper nu i klädväg ligger det en tanke bakom. Hemma köpte jag ju på mig vad som helst bara för att jag kunde, men nu har jag varken särskilt gott om pengar eller förvaringsutrymme så nu gäller det att planera. Den bruna tröjan (som kostade £1.96) ska jag till exempel ha under en klänning jag köpte i somras, och det svarta linnet under topparna jag köpte i måndags. Möjliggörande, mina vänner, det är det jag väljer som shoppingursäkt just nu, haha!

Vad gäller Rococo så kan jag tala om att det är ett mycket trevligt ställe mitt i city som har rimliga kaffepriser, fin inredning, och som verkar spela Coldplay hela tiden. Fast den främsta anledningen till att vi gick hit och inte till Starbucks är ändå att de har gratis internet. Gratis är gott!


Liverpool World Museum


Jag i St. John's Gardens




John framför Liverpool World Museum

Nu är vi tillbaka på muséet. Vi sitter i caféet här och jag har just betalat en tredjedel av min skolavgift. Det är skönt att ha betalat och äntligen fullföljt registreringen vid skolan, men att vara £1075 fattigare känns mindre kul. Men men, pengar investerade i min framtid är förhoppningsvis money well spent :)

I tisdags var vi alltså på ett jobbsökarevent, vilket var givande i dubbel bemärkelse. Dels fick John träffa en person som kan hjälpa honom med både CV och jobbjakt, och dels fick vi en goodiebag innehållande mugg, vattenflaska, penna, block, musmatta, nyckelring och jojo. Vi passade även på att delta i en tävling som var helt gratis, och jag vann ett PSP-spel (som jag skickade hem till David illa kvickt). Jag älskar att vinna saker! Synd bara att jag aldrig vinner något riktigt häftigt, som gratis resor (vår housemate Caroline vann tydligen flera resor förra året...).

Det blev tyvärr inget festande på kvällen (tjejen vi skulle ut med hade väl festat lite väl mycket redan och gick och lade sig vid halv nio istället). Dålig stil tycker jag. Men vi kommer nog ut tids nog ändå... min freshers' week börjar på måndag och det är under den veckan studenterna festar mest, om jag har fattat saken rätt.

Nu ska vi nog promenera bort till stadskärnan (vilket tar max 5 minuter) och så ska jag köpa lite nödvändigheter. Det blir säkerligen en fika med innan vi åker hem - det brukar ju bli det mitt sällskap ;)

Later!



P.S. Det kommer en snubbe och installerar internet hos oss nästa fredag. Internetbeställningen strulade ytterligare eftersom den som bodde i vårt hus före oss har en massa skulder hos Virgin, men nu ser det ut att ordna sig! D.S.

Uppdatering

Nu sitter vi här på puben igen och använder oss av deras internetanslutning. Förhoppningsvis får vi internet installerat hemma den 21:a, men jag känner mig inte alltför säker på att det faktiskt blir av. Så fort jag får mina kontodetaljer ska jag fixa en prenumeration på BT Openzone så att jag kan surfa på ställen där det finns (caféer mestadels), men annars är det bara att vänta och hoppas på det bästa!

I lördags var vi på Liverpool World Museum en sväng och strosade runt på alla fem våningarna. Under dagen passerade vi en hel del som hade gjort sig bra på bild, men dessvärre hann vi bara ta ett enda kort innan kameran dog:

Jag framför St. John's Gardens

Den där St. John låg verkligen i! Både kyrkor, gator, trädgårdar och shoppingcenter är namngivna efter honom. Undra vilken typ av mirakel han sysslade med? Någon som vet?

Idag lämnade jag förresten hemmet ensam för första gången. Snacka om att man blir behandlad annorlunda när man går ut utan pojkvän här! Redan innan jag hade hunnit på bussen hade två bilar tutat efter mig. Jag förstår inte riktigt vitsen med att tuta efter någon, men det verkar vara ett populärt tillvägagångssätt i de här trakterna...

Här har vi dagens fynd:

Långa toppar från Primark i mina favoritfärger, £4 styck

Imorgon blir en fullspäckad dag. Vi ska träffa hyresvärden och få en kopia av kontraktet (som behövs när vi ska skaffa national insurance numbers), gå på ett jobbsökarevent, lämna tillbaka värmegrejen vi köpte för någon vecka sedan som redan slutat fungera, och så ska vi ut och festa med Kayleigh och hennes kompisar på kvällen. Det låter rätt intressant i mina öron!

Godnatt!

Såhär bor vi

Här kommer några bilder som visar hur det ser ut i den delen av huset vi vistas mest. Det är varken stort eller vidare fräscht, men vi klarar oss bra här tills vi hittar en egen lägenhet (dvs tills kontraktet går ut). Nu bor vi ju som sagt med tre andra tjejer, och det funkar bra hittills, men det är givetvis lite jobbigt att dela badrum och kök. Dessutom vore det kul att kunna ta emot gäster som rest långväga för att hälsa på oss ;)


Skrivbord och nyinköpta förvaringsboxar


Skåpet vi köpte strax efter vi flyttade in


Sängen och garderoben


Vardagsrummet

En bild säger mer...


Ännu mer banktjafs

Idag kom mitt bank statement med posten, så jag tog det, mitt pass, mitt confirmation letter, och brevet från skolan till banken, och gick ner till banken för fjärde gången. Men tror ni jag lyckades öppna något studentkonto? Nope. Tydligen behöver man ha bott i Storbrittannien i minst tre år för att kunna öppna ett sånt, och det ha jag ju inte gjort. Kunde inte någon jag pratat med de andra tre gångerna jag varit där informerat mig om det!? Jag sa klart och tydligt att jag var ny i Storbritannien och att jag ville öppna ett studentkonto. Visst kan du det, fixa bara fram dessa papper så ordnar vi det, sa de då. Gaaah! Jag blir galen!

Istället erbjöd de mig ett konto för internationella studenter som kostar närmare £7 i månaden, och det tyckte jag inte det var värt, så jag öppnade ett vanligt konto istället (ett sånt som John öppnade igår). John fick sina kontouppgifter med sig direkt, men jag behöver tydligen vänta i 4-5 dagar på dem, och i 7-10 dagar på Visa-kortet. Helt otroligt att en verksamhet med så inkompetent personal kan gå runt över huvud taget!

Resten av dagen spenderade vi på universitetsområdet. jag sprang runt från byggnad till byggnad, skaffade ett studentbusskort, ett international student identity card, och fick hjälp med min academic registration. Tydligen är det först till kvarn som gäller när man ska välja sina valbara kurser, och det hade jag också uppskattat att bli informerad om tidigare. Oh well, jag har gjort allt jag kunnat för att det ska ordna sig. Nu är det bara betalningen kvar, sen är jag fullt registrerad vid universitetet. Dessvärre kan jag inte sätta upp en betalningsplan innan jag har ett brittiskt bankkonto, så det ärendet får vänta några dagar till.

Som tack för att John agerat stöttepelare (hjälpt mig hitta bland alla byggnader och väntat på mig i evigheter) bjöd jag honom på middag för en liten stund sen:

 

Nu ska vi alldeles strax till någon mataffär, och sen bär det av hemåt. Imorgon är en ny och förhoppningsvis mindre stressig dag :)

090909

Johns bank statement kom med posten idag, så det första vi gjorde var att traska ner till banken och öppna ett konto åt honom. Förhoppningsvis kommer mitt imorgon så att jag kan fixa ett jag med. Efter bankbesöket fortsatte vi till Liverpool One där vi köpte ett par förvaringsboxar, fikade och handlade mat.

Nu sitter vi på puben, som vanligt. Vi tittar in här en gång per dag för att det är ett utav få ställen som har gratis internet. Vi håller fortfarande på att fixa internet till hemmet, men vi lär inte få det före den 18:e. Jag stör mig enormt på att det ska vara så krångligt att fixa något så basic!

Snart ska vi gå hem till vårt nystädade rum, och så ska jag ställa mig framför spisen och laga riktig mat - pasta och köttfärssås. Jag börjar bli riktigt trött på snabbmat, så det kommer sitta fint med hemlagat :)


Precis som hemma...

... men ändå inte. Inte ens McDonald's är detsamma här borta. Newsflash: de har ingen vitlöksdip! Ketchup, barbecue, sweet&sour och curry fanns det att välja på. Curry?! Det är inte riktigt vad jag vill doppa mina pommes i, men låt gå då. Och i ketchuppumpen var det inte ketchup... vad det var vet jag inte riktigt, men jag gissar på HP Sauce eller något liknande. Skumt.

Annars fortsätter vi fixa i ordning så gott vi kan. Idag köpte vi två badlakan och ett gäng sängkläder, så man klarar sig när den ena uppsättningen är i tvätten. Apropå tvätt så köpte vi ett torkställ att hänga nytvättade grejer på för en vecka sedan, men det gick sönder första gången vi använde det (tre t-shirtar hann vi hänga på det innan det kollapsade). Så idag skaffade vi ett nytt sånt också - ett rejält i metall, med skruvar och allt! Hoppas det funkar bättre.

Än så länge är det lagom spännande här borta, men det blir nog bättre om ett par veckor. När skolan börjar ska jag skaffa vänner som kan visa oss runt i stan, och som man kan hänga med ut på helgerna. Nånstans måste ju folk i vår ålder samlas på fritiden, vi vet bara inte var än.

Nu ska vi hem och äta och se på film :)


Bankärenden

Idag försökte jag och John skaffa bankkonton, men dessvärre lyckades vi inget vidare. För några dagar sedan var vi inne på ett bankkontor vid Liverpool One, och de hänvisade oss till sitt kontor vid University of Liverpool eftersom vi inte är från Storbritannien. De sa också till oss att ta med våra pass, samt mitt AS12 Confirmation Letter, när vi gick till det andra kontoret. Enligt dem är det allt som behövs för att öppna ett vanligt + ett studentkonto, men så är tydligen inte fallet. För att öppna ett studentkonto behöver jag ett personligt formal letter från skolan, och för att öppna konto över huvud taget behöver man få ett bank statement skickat från sin svenska bank till sin brittiska adress. (Annars tror de inte på att vi faktiskt bor här...) Snacka om att krångla till saker och ting!

Förutom bank statements godtar de BT landlines (vilket vi inte har) eller utility bills (vilket vi inte får eftersom el, gas och vatten ingår i hyran). En BT landline verkar kosta minst £75 pund att skaffa/installlera om man inte redan har en, så att kvinnan på banken ber en fattig student att skaffa en tycker jag är lustigt...

Så, vi kan inte skaffa bankkonton innan vi har fått svenska bank statements skickade till oss, och vi kan inte skaffa internet förrän vi har brittiska bankkonton. Tur att vi skaffat Lebara SIM-kort till mobilerna så vi kan ringa hem till Sverige för 4p (ca 50 öre) per minut, annars hade man känt sig ännu mer isolerad när man sitter hemma i Kenny och glor om kvällarna hehe ;)



Liverpool Metropolitan Cathedral


Jag framför en utav väldigt många universitetsbyggnader


Mitt emot Lidl ligger en... *trumvirvel*... kyrkogård! Samband? I think so.


Gårdagen

Igår köpte vi varsin dagsbiljett till Arriva-bussarna här och åkte runt en del i stan. Först åkte vi ner till T.J. Hughes och köpte en pytteliten dammsugare och en heater. Välisolerade hus är uppenbarligen inget britterna är intresserade av att ha, så istället säljs det olika typer av värmegrejer lite varstans. Det  finns givetvis element i vårt hus, men de är avstängda så här års, så det är iskallt i hela huset! Men heatern värmer upp bra. Har man på den i en kvart, tjugo minuter blir det riktigt behaglig värme i rummet :)

Vi åkte alltså tillbaka hem och lämnade våra nyinköpta prylar, och sen tog vi bussen ner till Liverpool One. Jag köpte frimärken, och vi åt varsin pasty till mellanmål. Jag tog en cheese & onion och John en chicken, men de var inte särskilt goda. Hemma i Sverige brukar ju piroger vara gjorda med pizzadeg eller liknande, men här är det mer wienerbröd-stuk på degen. Men det var kul att testa eftersom de alltid äter det i Two Pints of Lager and a Packet of Crisps...

Det blev fika på Costa innan vi åkte hem till Kensington igen:


Blåbärsmuffin och stor cappucino

 

 

Kayleigh (en utav våra housemates) och hennes pojkvän hade fått igång tv:n, så vi satt i vardagsrummet och snackade med dem på kvällen. Städade och plockade i ordning i rummet gjorde vi också, så nu börjar det  äntligen bli trivsamt där!


På puben

Nu sitter vi på puben, jag och John, och har precis smällt i oss varsin tallrik fish and chips. Puben heter Wetherspoon och här är det mesta hyfsat billigt (£2.99-£3.99 för en huvudrätt), och dessutom har de gratis internetuppkoppling. Internet hemma har vi inte lyckats fixa än - det är oväntat krångligt! De flesta operatörer krävet ett BT landline number och något sådant har vi inte. Men ett par operatörer ska tydligen kunna leverera utan ett BT landline number, så det få bli någon av dem. Jag hoppas verkligen det går snabbt att få in när vi väl beställt det, så att säga. Man känner sig så ruggigt isolerad utan det... speciellt när man försöker lära sig hur saker och ting fungerar i ett 'nytt' land.

Igår skulle vi få ett skåp hemkört mellan fyra och fem från en second hand-butik, men de dök aldrig upp. Idag ringde de vid tio på förmiddagen och sa att det skulle nå oss inom en halvtimme. Tre timmar senare knackade det på dörren. 3 timmar! Fy fan vad dåligt! Men, on the bright side passade det väldigt bra i rummet, och det rymmer en hel del. Förvaringsmöjligheterna i rummet är minst sagt begränsade, och det ser så stökigt ut om allting ligger framme, så skåpet var efterlängtat :)

 

Jag ville ta kort på John utanför det lokala biblioteket, så han var snäll och posade. Precis när jag skulle ta kortet rullar en bil förbi och några unga killar skriker åt oss: "It's a fucking library!" Haha! Är man ny i stan så är man ;)


Resan och första dagarna i Liverpool

Hasse hjälper till att packa

På Skavsta flygplats

I flygplanet

Jag och John på flyget

På John Lennon Airport

Hotellet där vi sov första natten

Vårt nya hem

Liverpools motsvarighet till Camden Market

David och jag


Liverpool One



Annan del av Liverpool One

RSS 2.0