Födelsedagsbarn

Idag fyller jag äntligen 19! Det är i och för sig trevligt att fylla år och vara the centre of attention och allt det där - men 19? Vad är det för ålder?

Man har varit myndig i över ett år och får fortfarande inte köpa cider och Smirnoff Ice själv på systemet. Just det är förvisso inte ett problem länge till; i England skulle jag ju kunna köpa med mig en liter vodka på ASDA lätt som en plätt. Men det hade jag förstås aldrig gjort. Dels för att jag inte är särskilt intresserad av att dricka alkohol, och dels för att när jag väl dricker alkohol så dricker jag definitivt inte något så vidrigt som ren vodka eller starka groggar.

Nejdå, problemet är att man räknas som vuxen på alla möjliga sätt och vis, men får ändå inte får dricka ett glas vin till maten, såvida det inte sker på lokal. Logiken flödar! Ännu ett smart drag av regleringsspecialisten Sverige.



P.S. Jag är fullt medveten om att det finns människor som vid 18 eller 19 års ålder inte är kapabla att ta hand om sig själva, men chanserna att de skulle lyckas ett år senare är inte direkt överväldigande. Min erfarenhet säger mig att hobbysupande är ett intresse som följer en upp i åldrarna... D.S.

Kommentarer
Postat av: Marie

Grattis i efterskott:) Hoppas du fick en jättefin födelsedag:) Och lycka till med flytten!:)

2009-08-07 @ 09:39:04
URL: http://shiningdiamond.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0